Societat

Habitatge

La patronal dels pisos turístics diu que Collboni “condemna Barcelona a la pobresa”

L’associació d’apartaments turístics de Barcelona (Apartur) ha assegurat avui que la mesura anunciada per l’alcalde de la ciutat, Jaume Collboni d’acabar amb la patent de cors és un error. Han arribat a dir: “S’equivoca i està condemnant la ciutat a la pobresa i a l’atur” després d’anunciar que no renovarà les 10.000 llicències de pisos turístics que hi ha a la capital catalana. En un comunicat, l’organització ha carregat contra el consistori i ha avisat que la mesura “provocarà un efecte crida a la proliferació de pisos turístics il·legals”. D’altra banda, han afirmat que la prohibició no solucionarà el problema de l’habitatge a Barcelona, perquè els pisos turístics representen un 0,77% del total del parc d’habitatge.

L’associació ha dit que l’anunci de Collboni “condemna el sector del turisme familiar a mort”. La patronal “considera irresponsable i d’una autèntica demagògia” la decisió de tancar els 10.000 pisos legals de la ciutat. L’objectiu, però no és tancar-los, sinó que passin al mercat residencial sotmès a regulació i control de preus, i destinar-los a ús residencial, és a dir a habitatges per als barcelonins i barcelonines, en un intent de posar fre a l’expulsió dels veïns dels seus barris.

D’altra banda, Apartur ha alertat “del perill creixent de la turismofòbia” i ha denunciat que “aquesta matinada han començat els primers sabotatges a pisos turístics alertats per la proposta de fa uns dies de la CUP”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
educació

Educació crea un grup fix de substituts amb 2000 places pel curs vinent

BARCELONA
llengua

El País Valencià consuma el canvi de lleis anticatalà

barcelona

Les comarques gironines tindran 480 grups d’FP el curs vinent

GIRONA
MEDI AMBIENT

Instal·len al Pla d’Urgell dispositius per evitar electrocucions de cigonyes

Mollerussa
Educació

Expedient al director d’un institut de Tortosa per pràctiques irregulars d’estudiants

Tortosa
urbanisme

Prop de 60 obres complicaran la mobilitat a l’estiu a Barcelona

Barcelona

Comença la col·locació de les imatges de la façana de Sant Esteve

OLOT
Societat

La Diputació de Barcelona destina 100 milions a la xarxa d’abastament d’aigua

Barcelona
Societat

Barcelona ofereix cursos d’anglès, francès i alemany per a aturats

Barcelona