Societat

Cauen a l'Hospitalet tres membres de la banda del 'peruans' que havien assaltat una trentena de turistes

Llençaven pedres sobre els cotxes triats per obligar el conductor a aturar-se i després s'hi aproximaven per distreure'l i robar els objectes de valor que trobessin al vehicle o, fins i tot, el vehicle mateix. És el mètode que utilitzava un grup de l'anomenada banda dels peruans que ha sigut detingut pels Mossos d'Esquadra a l'Hospitalet de Llobregat.

Els arrestats són Diego Gustavo G.V., de 28 anys, de nacionalitat peruana i veí de l’Hospitalet, Julio P.A., de nacionalitat peruana i sense domicili conegut, i Anthony C.C., de 20 anys, de nacionalitat cubana i veí de Barcelona. Se’l imputen els delictes de danys, robatori i furt d’us de vehicle amb intimidació, conducció temerària, atemptat a agents de l’autoritat i associació il·lícita. També se’ls imputen diverses faltes de furt.

Segons fonts policials, les proves impliquen directament els arrestats amb deu robatoris violents de vehicle realitzats en carreteres catalanes, però se’ls relaciona també amb una quinzena més de fets. Entre el maig i el juliol, haurien comès robatoris en autovies i autopistes del Baix Llobregat, el Vallès i l'Anoia.

El grup triava quasi sempre víctimes estrangeres i sovint agredia els conductors assaltats, als quals intimidava amb un ganivet. La policia sosté que els detinguts estaven perfectament organitzats i tenien repartides les tasques a fer, fet que permet imputar-los un delicte d'associació il·lícita. Un dels arrestats feia de conductor, un altre era l’encarregat de donar l’avís en cas que veiés algun vehicle policial i el tercer enganyava les víctimes.

Persecució policial
La detenció d’aquests individus es va fer a l’Hospitalet dimecres passat a les nou de la nit, quan una patrulla de trànsit camuflada de Sant Feliu va veure a la B-10 un turisme de gran cilindrada que circulava a gran velocitat, creuant els quatre carrils sense posar l'intermitent.

Per la matrícula, els agents van saber que es tractava d'un cotxe robat i utilitzat aquella mateixa tarda en diversos robatoris de vehicles a autopistes del Baix Llobregat. El vehicle sospitós es va ficar en un polígon industrial i, en adonar-se que era perseguit, el conductor va tornar a l'autopista, però circulant en sentit contrari. Van acabar col·lidint amb el vehicle policial i els quatre ocupants del cotxe van fugir a peu, tot i que un d’ells va ser detingut immediatament. Poc després, una altra patrulla va localitzar-ne un altre amagat en uns matolls i el tercer en un altre polígon industrial. El quart integrant del grup no s'ha localitzat.

Entre els objectes trobats a l’interior del vehicle que duien hi havia targetes de crèdit i documentació a nom de les seves víctimes, permisos de conduir robats, quatre plaques de matrícula d’altres vehicles, tornavisos, joies i un sac de pedres de les que utilitzaven per llençar contra el vehicle de la víctima.

Els tres detinguts, amb múltiples antecedents per fets similars, després de passar a disposició judicial van quedar en llibertat amb càrrecs per ordre del jutge.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.