Societat

Mantenir les caramelles

A Vila-rodona i a Vimbodí i Poblet se surt cada any al carrer per conservar la tradició de cantar cançons populars

Fa prop de 20 anys que a Vila-rodona s'han recuperat les caramelles i des del mes de gener, tant el grup d'adults com el de nens i nenes assagen per sortir a cantar pels carrers els dies de Setmana Santa. El grup de grans entonarà la caramella Entonem un bell cant, però el repertori és més extens i també oferiran la sardana A la plaça hi ha sardanes i l'havanera El vell pescador. El grup de petits ha assajat les cançons infantils La granoteta verda i El tirolès. Els grups, formats per 25 membres el d'adults i 20 l'infantil, sortiran a cantar dissabte a les 19.00h a la zona de l'Ajuntament i el Casal, mentre que diumenge al migdia es desplaçaran per diferents carrers del nucli urbà. Tot el grup sencer ha assajat un cànon conjunt, la cançó Pujarem dalt dels cims.

Dels diners que recullin durant aquests dos dies, és previst que els grans programin un sopar i als petits se'ls porti a sopar.

La directora del grup de la canalla, Conxita Rabadà, explicava que cada any s'intenta canviar el repertori per no repetir els mateixos temes, i reconeixia també que cada cop costa més que el jovent s'impliqui en la tradició de cantar caramelles, tot i que els cantaires més petits tenen ara 5 anys.

26 anys a Vimbodí

Les caramelles també són tradicionals a la Conca de Barberà, on, al poble de Vimbodí i Poblet, per exemple, fa 26 anys seguits que es canten en el marc de la Setmana Santa. L'any passat la coral Veu de la Terra de Vimbodí va commemorar els 25 anys de caramelles al municipi amb concerts especials. Fidels a la tradició, els cantaires vimbodinencs tornaran a sortir al carrer per entonar les caramelles tradicionals de Pasqua, els dies de dissabte sant (18.00 h) i diumenge sant (12.00 h).

Els vint-i-set cantaires que integren la coral local interpretaran el següent repertori: Alborada, Nit de Pasqua i Sardana llevantina. Formen part de l'agrupació musical persones entre la cinquantena i la setantena d'anys.

El proper diumenge 19 d'abril, la coral Veu de la Terra de Vimbodí cantarà les caramelles per diversos indrets del terme, com ara en cases i masies particulars. i també al monestir de Poblet, per acabar amb un dinar de germanor per a tots els participants.La bicicleta metropolitana fa via

BADALONA
SOCIETAT

Aprendre a cuinar per diversió

GRANOLLERS
La crònica
Jordi Casas

Olot és molt maco, Olot és molt verd

MEDI AMBIENT

Els residus orgànics de Girona acabaran en una planta de l’Anoia

girona

Riba-roja arriba a 36,2 graus, la màxima del dia a Catalunya

barcelona
Necrològica

Mor Demetrio Carceller, el principal accionista de Damm

Barcelona

Acusen Salut d’enviar un correu “racista i discriminatori”

barcelona
SOCIETAT

La pedalada solidària als Àngels

El TSJC atura el projecte de la variant de Vilafant

girona