Societat

Comunicació

Mor Enric Sopena, periodista barceloní fundador del mitjà digital El Plural

Exdirector de RTVE a Catalunya

El periodista Enric Sopena Daganzo (Barcelona, 1945) va morir diumenge, a Madrid, a l’edat de 78 anys. Feia temps que patia la malaltia de l’Alzheimer.

Format a la Universitat de Navarra, la seva carrera professional va iniciar-se als anys seixanta a la Cadena SER, i des d’aleshores i fins a la seva jubilació va anar saltant per diversos mitjans de l’àmbit comunicatiu espanyol, des de ràdio a premsa escrita i passant per televisió. Va estar molt vinculat a La Vanguardia, on va treballar com a redactor fins al 1974 i a RTVE, on va ser cap d’informatius, director de Ràdio Nacional d’Espanya i director de RTVE a Catalunya, on va destacar per haver dirigit el dispositiu informatiu dels Jocs Olímpics de Barcelona de 1992. Més endavant també va dirigir l’emissora Com Ràdio (1996-2000) i va despuntar com a columnista i analista polític.

L’any 2005 va fundar el mitjà digital ElPlural.com. Un diari amb seu a Madrid i amb una identitat progressista i espanyola. En va ser el director fins al 2017. Paral·lelament, també va participar com a tertulià en programes televisius de gran audiència com Día a día, 59 segundos, La noria o Los desayunos de TVE.

L’octubre del 2012 va participar en un manifest a favor del federalisme espanyol i en contra de la independència de Catalunya. S’anomenaven Federalistes d’Esquerres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia