Societat

Sant Pau i el Tibidabo s’alien per fomentar les vocacions científiques

L’Institut de Recerca de l’Hospital de Sant Pau i el Parc d’atraccions del Tibidabo han signat un acord per impulsar la divulgació de la recerca amb perspectiva de gènere i fomentar les vocacions científiques entre els més petits. L’acord preveu diferents jornades de divulgació al parc d’atraccions per generar consciència sobre la importància de la ciència i el rol de les dones. La primera s’ha fet aquest cap de setmana i el projecte culminaràcoincidint amb la celebració del Dia Internacional de la Dona i la Nena en Ciència, el febrer de 2025.

Dissabte els visitants del parc van poder gaudir de la primera jornada lúdic-científica de divulgació de la recerca amb perspectiva de gènere. Les següents seran el 21 de setembre i el 24 de novembre, com a pas previ de la festa final el 9 febrer 2025.

Hi ha moltes nenes que de petites volen ser investigadores o científiques, però que en arribar l’adolescència sovint abandonen el seu somni per la falta de referents propers, la presència d’estereotips de gènere a la societat i el descens de l’autoestima durant les edats adolescents.

El projecte de Sant Pau i el Tibidabo s’articula al voltant de la història de la Mariona, que és una nena inquieta de 8 anys.. Té el superpoder de ser la nena més curiosa del món i demana ajuda a tots els nens i nenes que visiten el Tibidabo durant les jornades divulgatives per retornar a les seves amigues l’emoció, la il·lusió i la força per arribar a ser les científiques que somniaven ser. Les famílies la podran ajudar a activar els principals òrgans vitals i vivint amb ella l’aventura de conèixer a fons el cervell, el cor i els músculs, i la sang que aniran activant-se en les diferents joranades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

turisme

A punt una tardor plena de congressos a la Fira de Barcelona

Barcelona

Acord perquè no torni l’empresa de desocupacions al bloc de la Creueta

GIRONA
societat

Complicacions en la mobilitat a la N-340 per les pluges

L’Aldea
comerç

El comerç del retail torna a créixer el mes d’agost

Barcelona

El ple aprova l’inici del procés per licitar el nou contracte d’escombraries

PALAFRUGELL
gastronomia

El Gastronomic Forum Barcelona (re)pensarà la restauració

Barcelona

L’emblema de Castelldefels posa a punt l’embolcall

CASTELLDEFELS
Xavier Llorente Cabratosa
Cap de l’oposició Vilajuïga (Assemblea per Vilajuïga)

“No tenim la seguretat que el govern faci una bona gestió”

Vilajuïga

Tornada a l’escola: la Fundació “la Caixa” acompanya més de 20.000 infants en situació vulnerable en l’inici de curs a Catalunya