Societat

El pregó de la futbolista Melanie Serrano enceta la Festa Major

S’han lliurat mencions especials a l’ex cap de la Policia Local i al cap de Protecció Civil, a tres entitats i al guanyador del Concurs de Focs 2023, i s’ha tancat amb un ‘Toc d’Inici de Festes’ de cultura popular

Els actes de la Festa Major de Santa Anna de Blanes 2024 s’han encetat aquesta tarda-vespre amb l’acte més institucional de tot el cicle festiu: el pregó d’inici de festes. Enguany ha anat a càrrec de la futbolista internacional Melanie Serrano, exjugadora del Futbol Club Barcelona, que ha colpit tothom explicant en un breu però intens pregó la seva arribada a Blanes procedent d’un petit poble d’Andalusia, i com va aconseguir que el seu somni de ser futbolista professional esdevingués realitat.

A diferència de l’any passat, en què es va acollir al Teatre de Blanes pel context de les eleccions generals 2023, el pregó ha pogut retornar al seu lloc original: la Plaça dels Dies Feiners, que s’ha omplert de gom a gom de gent per no perdre’s l’esdeveniment. Aquest 2024 l’escenari s’ha guarnit més que mai, flanquejat pels domassos que pengen enguany dels balcons de la façana posterior i principal de l’edifici consistorial.

L’alcalde de Blanes, Jordi Hernández, ha encetat el seu parlament de benvinguda agraint totes les entitats blanenques que faran possible la Festa Major amb l’organització d’activitats de tota mena, enllaçant tot seguit amb el mateix compromís envers la ciutat mostrada des de sempre per la pregonera.

Hernández ha recordat com va ser l’arribada a Blanes de Serrano, així com l’esforç esmerçat per arribar tan alt com ho ha fet. “I això, més de 20 anys enrere, quan el futbol femení estava a anys llum d’estar en l’actual posició en què es troba, tot i que encara continuï tant lluny del nivell a què està el futbol professional masculí”, expliquen.

“Com ja sabeu, porto Blanes al cor. Sempre li estaré agraïda per haver-me donat un espai on arrelar la meva família i veure-la créixer ara amb la meva parella i les meves filles. Gràcies, blanencs i blanenques. Visca Blanes ! i Visca la Festa Major !”, ha expressat Serrano en el seu discurs. Com marca la tradició, l’alcalde ha reblat el pregó lliurant-li la màxima distinció de l’Ajuntament de Blanes, una reproducció de la Font Gòtica.

A rengló seguit, l’alcalde ha lliurat dues distincions molt especials: a l’ex cap de la Policia Local de Blanes, Joan Garcia, jubilat el passat mes de novembre; i al cap de Protecció Civil, Josep Lluís Pouy, que es jubilarà aquest desembre.

També s’ha lliurat un obsequi als representants de l’Associació de Persones Sordes de Blanes, Miquel Pérez i Juan Rodríguez; el gerent de la Fundació Carl Faust que gestiona el Jardí Botànic Marimurtra, Josep Borrell i a la presidenta del Primer Casino de Blanes, pels 170 anys complerts aquest 2024, Rosina Foix.

La darrera distinció es tracta del Trofeu Vila de Blanes per a la pirotècnia guanyadora de l’edició de 2023: la Pirotècnica Valenciana. Representants de entitats de Blanes han envaït la Plaça dels Dies Feiners per oferir un ‘Toc d’Inici de Festa’, un espectacle multidisciplinari amb la música en directe com a base i la cultura popular com a referents.

Diversos músics de la ciutat aplegats expressament per a la ocasió han contribuït a posar la banda sonora de diverses actuacions que s’han anat encadenant durant prop de mitja hora. Aquest final de festa ha posat la cirereta del pastís a un inici de la Festa Major de Blanes aplaudit i celebrat per tothom.

El ‘Toc d’Inici de Festa’ ha comptat amb les aportacions de les següents entitats: Esbart Joaquim Ruyra, la Colla de Diables Sa Forcanera, la Colla Castellera de l’Alt Maresme i la Selva (els Maduixots), la Colla Gegantera, la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria, la Coral Solstici i el Cor de Cambra Sota Palau.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La Cambra de Girona incrementa un 30% la formació

GIRONA

Manifestació de treballadors del servei municipal de neteja

BEGUR

El comitè d’empresa de Trambaix convoca aturades a partir de dilluns

Barcelona
judicial

L’Audiència Nacional ordena a la Guàrdia Civil que no destrueixi proves del 17-A

barcelona

Les obres del túnel de Roda de Berà interromprà la circulació de trens durant cinc mesos

Tarragona
Societat

Mor Jaume Grimalt, enginyer agrònom mallorquí

El ple de Mataró es compromet a crear un ens per defensar i promocionar la llengua

Mataró

Sancionen una exregidora d’ICV per haver penjat un cartell vetat de la Festa Major

RIPOLL

Els usuaris de Mataró Bus podran pagar en targeta i arribaran al Tecnocampus

Mataró