Societat

Gran espectacle de la Pirotècnia Valenciana, actual tricampiona del Concurs de Focs d’Artifici de Blanes

La segona nit de focs que es va viure aquest dimecres a Blanes no va decebre ningú que ja coneix la brillant trajectòria de l’empresa que actuava, la Pirotècnia Valenciana. No tan sols per la seva procedència, que ja sol assegurar que es gaudirà d’una actuació impecable per la tradició en l’art de fer focs d’artifici que tenen els valencians. Cal recordar que qui concursava ahir és l’actual tricampiona del Concurs Internacional de Focs d’Artifici i Trofeu Vila de Blanes, ja que ha conquerit el primer premi a les edicions del 2019, 2022 (els anys 2020 i 2021 no hi va haver concurs per la COVID) i 2023.

No esperàvem menys, doncs, després d’aquesta brillant trajectòria. Així doncs, la seva actuació va tornar a agradar molt al públic, que va gaudir d’un gran espectacle des del principi fins al final, sense ni un segon d’interrupcions, un dels aspectes que es valora molt aquí. De fet, per començar, ja va oferir una sorpresa inesperada, amb els tres trons d’avís que marquen el compte enrere (a les 22’15 h, a les 22’25 h i a les 22’30 h, quan ha de començar); enlloc d’un sol coet sonor, va anar precedit per una breu tirada de colors.

Un altre factor a destacar va ser el ritme de dispars, que es va mantenir constant durant els 18 minuts de duració del castell de focs. S’hi va poder veure un complet catàleg de colors, formes i carcasses, amb un ús magistral de les tres seccions i profusió de camuro. També va sorprendre al públic de manera espectacular el dibuix de la senyera a la part baixa, sobre el camí d’accés de pujada a la Roca de Sa Palomera.

La Pirotècnia Valenciana va efectuar un complet i acurat disseny utilitzant el cel de Blanes com si fos la tela d’una pintura, on hi va dibuixar tots els efectes en les tres seccions, els punts de dispar que completaven el conjunt. A destacar també el gran prefinal que va precedir a la traca final, que va incloure –tal com li agrada més al públic que veu els focs a Blanes- una gran quantitat d’efectes i –sobretot- molt de soroll.

L’espectacle va tenir una molt bona acollida del públic, que va gaudir tant com el primer dia. Fins i tot cal dir que, després de l’actuació, tothom que havia dit que el dispar del primer dia de la Pirotècnia Josman era un clar candidat a ser el guanyador, comencen a dubtar.

En definitiva, doncs, l’actuació d’aquest dimecres sembla augurar que els valencians podrien tornar a erigir-se guanyadors enguany, però no val a avançar esdeveniments en un certamen que, amb més de mig segle d’història, ha viscut grans sorpreses proclamant guanyadora una empresa que, a priori, no despertava excessives esperances fins que va actuar i ens van deixar bocabadats.

Esperem que avui es mantingui el llistó tant alt com l’han deixat les dues primeres pirotècnies, ja que aquest dijous actua la Pirotècnia Poleggi d’Itàlia, guanyadora del primer premi del Concurs de Focs d’Artifici de Tarragona aquest 2024.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia