Societat

societat

Primers passos per ser a la Xarxa de Ciutats Amigables amb la gent gran

L’Ajuntament de Girona sol·licitarà adherir-se a la Xarxa de Ciutats i Comunitats Amigables amb les Persones Grans de l’Organització Mundial de la Salut (OMS). D’aquesta forma, Girona estaria connectada amb diferents ciutats i comunitats de tot el món per intercanviar informació, coneixement i experiències per crear entorns físics i socials amigables amb l’envelliment. L’objectiu és planificar una ciutat preparada per afrontar els propers anys l’envelliment de la població d’acord a uns estàndards de qualitat de vida avalades per la OMS i de forma participativa amb la població. Està previst que demà es doni compte al ple municipal ordinari de la sol·licitud per formar part de la xarxa. Si la petició prosperés, la ciutat podria esdevenir el primer municipi de la demarcació en entrar-hi.

El consistori ja treballa per convertir la ciutat en un entorn agradable per a la gent gran. En aquest sentit, s’ha aprovat un conveni amb el Grup de Recerca, Envelliment, Cultura i Salut del departament de Psicologia de la Universitat de Girona per realitzar un estudi d’investigació en el camp de l’envelliment saludable. Aquest projecte està dirigit per la doctora i experta en envelliment comunitari i estratègies relacionades amb l’autonomia i l’apoderament de les persones grans i les noves generacions sèniors, Pili Monreal Bosch, i per la doctora i representant de la Sociedad Española de Geriatría y Gerontologia en “Grupo Ciudades Amigables” de l’IMSERSO, Lourdes Bermejo. Aquesta diagnosi és un pas més per adherir-se a la Xarxa de Ciutat i Comunitats Amigables amb les Persones Grans.

Inicialment, es realitzarà un treball de recerca participada per identificar les mirades, els valors i les necessitats de les persones grans, de les persones grans amb qualsevol tipus de discapacitat i de les persones amb dependència. Es crearan 10 grups de discussió amb persones grans autònomes, residents en centres geriàtrics, usuàries de centres de dia i membres de casals de gent gran; així com amb professionals que es dediquen al món de la gent gran i professionals de serveis de proximitat com la policia, els farmacèutics i els comerços.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia