Societat

PURA BOBER

.

Tot l'estiu ‘tancats' a l'alberg

A diferència de la majoria, aquesta veïna de Planoles té més feina quan els altres fan vacances

L'alberg de Planoles es va construir per facilitar l'esquí a la secció femenina de la Falange. L'edifici, però, no es va fer servir. Va ser Jordi Pujol qui va manar posar-lo en condicions i l'any 1983 es va inaugurar dedicat a l'activista catalanista i antifranquista Pere Figueres. És el primer alberg de la xarxa de la Generalitat. Pura Bober fa vint anys que hi treballa i onze que el dirigeix. Explica que en un poble de 200 habitants del Pirineu a una dona li era difícil trobar una feina i que l'alberg li ha estat una sortida professional i no només a ella, sinó a les onze persones que hi treballen. A més, recorda que amb 20.000 pernoctacions a l'any és una bona font de riquesa per a Planoles.

Bober constata que l'alberguisme és una modalitat d'allotjament que està en alça. “Recordo els primers estius que hi havia un o dos torns i, ara, en fem un rere l'altre”, afirma. La directora hi afegeix que la tipologia d'usuaris s'ha ampliat molt també. El principal grup són els infants i joves del programa L'estiu és teu –a Planoles, fan colònies d'anglès, enginy i esports– i els dels centres docents que hi passen durant el curs, fent colònies o bé pel camp d'aprenentatge d'Educació. S'ha incrementat també molt el públic familiar i el de grups –hi passa el GR 11, la Transpirinenca de BTT, hi ha pistes d'esquí a prop i molts punts d'interès excursionista–.

Pura Bover afirma que és dur treballar a l'estiu, però aclareix que ara ja hi està acostumada. “A muntanya, es viu bastant del turisme i ens toca treballar quan els altres fan vacances”, sentencia. Ella comença avui les seves vacances. “No vaig a un alberg, perquè ens coneixem tots i no desconnectaria”, diu.

jordi casas



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El vi badaloní de Sant Jeroni

Badalona
GIRONA

El caos a Rodalies afecta veïns i visitants de la mostra floral

GIRONA
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Reforma integral del pàrquing a la Corxera, amb tarifes toves

SANT FELIU DE GUÍXOLS
MEDI AMBIENT

Plantats 500 ceps terrassencs més a la finca de Mossèn Homs

TERRASSA
LA CRÒNICA

‘Ace’ i partit al paternalisme tennístic

MEDI AMBIENT

Calella deixa en mans de la natura la recuperació de la sorra perduda a la platja de Garbí

CALELLA
GIRONA

L’Ajuntament es queixa de falta de recursos extra per executar els projectes dels fons Next Generation

girona
SOCIETAT

Recerca pilot de la URV per detectar a Tarragona el sensellarisme ocult

TARRAGONA
Estats Units

Mor el pacient que va rebre un ronyó de porc modificat genèticament

Barcelona