Societat

BLANES

Èxit de les visites teatralitzades als espais dels Vescomtes de Cabrera

Les visites teatralitzades a l’Església i l’antic Palau dels Vescomtes de Cabrera de Blanes s’han estrenat aquest estiu amb un gran èxit d’assistència. Les sis sessions programades, una més de les previstes inicialment, han exhaurit les places, de manera que quan arribi el mes de setembre i es faci l’última visita teatralitzada hauran assistit unes 250 persones a totes les sessions.

L’activitat és una iniciativa de l’Ajuntament de Blanes a través del Departament de Turisme i l’Arxiu Municipal amb l’objectiu de descobrir el conjunt que formen l’Església Santa Maria i l’antic Palau dels Vescomtes de Cabrera. El recorregut de les sessions, que es fa amb auriculars, comença a l’exterior de l’Església i el Palau Vescomtal, a la Plaça de l’Església, on es fa la rebuda als visitants, i després continua a l’interior i tot l’entorn del nucli d’interès. La protagonista del recorregut és una guia molt peculiar, Anna Peña, qui a banda de posar-se a la pell d’aquest personatge, també s’ha encarregat de fer el guió i posada en escena de la teatralització, que ha comptat amb l’assessorament de l’Arxiu Municipal per salvaguardar la veracitat de la història.

La guia acompanya tothom a través de l’itinerant que tracta sobre la història de l’Església i el Palau Vescomtal, un llegat de 700 anys d’història al qual donen vida diversos personatges rescatats en el temps o de plena actualitat, interpretats per dos actors d’El Mirall: Xavier Puigdemont i Bru Gallart. El tercet d’actors s’encarrega que aquest important bocí de la història blanenca s’expliqui amanida en tot moment amb tocs d’humor i girs inesperats que ajuden a què l’experiència sigui un entreteniment lúdic i educatiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Acusats pel cas del parc Central de Tarragona del 1994 demanen el primer dia del judici que s’anul·li

TARRAGONA
societat

Acusacions de frau i d’estafa contra l’organització de la Copa Amèrica

Barcelona

Mor atropellada pel tren una menor en un pas a nivell

MONTCADA i REIXAC
Societat

Mor Joan Carles Grau, director tècnic de Mútua Elèctrica de Sant Julià de Lòria

Nova app per apropar la informació municipal als ciutadans

SANTA CRISTINA D’ARO

Bicicletes elèctriques al port per al desplaçament dels treballadors

TARRAGONA

Enllestida la reforma de la passera de l’estació dels FGC a Les Fonts

TERRASSA

La Sindicatura de Comptes alerta de dèficits en ciberseguertat a l’Ajuntament

MATARÓ

L’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès ja compta amb la unitat d’hemodiàlisi per a 40 pacients

VILAFRANCA DEL PENEDÈS