Societat

Foment de l’adopció d’animals amb un vídeo abans de cada sessió al Cinema Catalunya de Terrassa

L’Ajuntament de Terrassa projectarà aquest estiu, abans de cada sessió del Cinema Catalunya, un vídeo per a donar suport a les campanyes d’adopcions del Centre d’Atenció d’Animals Domèstics de Terrassa (CAAD) que va crear el 26 de setembre del 2002 i gestiona en concessió l’empresa municipal Terrassa Neta.. La iniciativa començarà avui i, de moment, s’ha previst que es dugui a terme fins al 31 d’agost. Sota el lema Vols ajudar-nos? Adoptar salva vides el projecte difondrà la feina que l’Associació de Voluntaris Gossos CAAD Terrassa i Progat Terrassa fan per a sensibilitzar la població i visibilitzar els animals en adopció.

Les vacances estivals acostumen a implicar un augment d’entrada d’animals al CAAD a causa dels abandonaments. En paraules de Noel Duque, tinent d’alcalde d’Acció Social i Cicles de la Vida i regidor de Benestar Animal, la iniciativa vol contribuir a “la gran tasca que realitzen durant l’any tots els voluntaris i voluntàries que dediquen el seu temps i esforç a sensibilitzar i incentivar les adopcions”, i ha assegurat que es fa en aquest moment perquè. “habitualment, quan arriba l’estiu, hi ha un increment d’abandonaments i un descens en noves adopcions i acollides, i amb propostes de difusió i conscienciació com aquesta volem que no es produeixi”.

Actualment, al CAAD hi ha 126 gats, 131 gossos i 1 fura. Molts d’aquests animals venen de situacions complexes, d’abandonaments o, fins i tot, de situacions de maltractament. El perfil majoritari dels gossos residents en el CAAD és el dels que, segons el marc legal, es consideren Gossos Potencialment Perillosos (GPP), una qualificació que es fa en funció de la raça, i no en relació amb el caràcter de l’animal.

Aquest aspecte fa que costi més trobar una família que els vulgui adoptar, independentment que el seu caràcter sigui més o menys tranquil. L’adopció , expliquen des del consistori, facilita als animals de companyia un espai convivencial segur on poden créixer en un entorn familiar, amb cures relacions més individualitzades i en el qual poden establir vincles sans i positius.

Abans de ser inclosos en el programa d’adopció els animals han de fer una estada obligatòria de 20 dies al centre per comprovar les condicions de salut i de conducta. Quan s’adopten es lliuren amb microxip, desparasitats, vacunats i esterilitzats. Per adoptar-los, entre altres, cal ser major d’edat i s’estableix un període de proves de vint dies amb un compromís d’acceptar el retorn en cas que no s’adapti i s’en pot adoptar un altre. Per fer l’adopció d’un gos s0ha de pagar 73,21 euros i de 24,77 euros en el cas d’un gat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia