Societat

Reclutat pels nazis a la força

Religió

“Vam ser reclutats a la força, com tots els nois alemanys, a les Hitlerjugend (Joventuts Hitlerianes), però el meu germà fugia dels entrenaments nazis, no anava a les concentracions, i això va suposar un dany econòmic a la nostra família, que no es va poder beneficiar dels descomptes sobre les taxes escolars”. Així va explicar ahir el sacerdot Georg Ratzinger, de 84 anys, com va ser la joventut del seu germà, el papa Benet XVI.

Segons el que va declarar ahir Georg Ratzinger, el seu pare va ser sempre “un gran opositor” del nazisme, que sostenia que el nacionalsocialisme “seria una catàstrofe” i que no només era enemic de l’Església, sinó de totes les religions i la humanitat”. El germà del cap de l’Església catòlica va revelar que un cosí carnal seu, el fill de la germana de la seva mare, que tenia problemes mentals, va ser exterminat en un camp de concentració. “Els nostres ideals (el seu i el del seu germà Joseph) eren contraris a Hitler, però per desgràcia i com tots els joves alemanys vam ser reclutats com a soldats. Nosaltres només volíem que s’acabés aquella guerra”, va dir. També va explicar que a la regió on ells dos van estar destinats “no hi havia jueus”. Segons Georg “mai vam saber el que se’ls feia ni les injustícies comeses contra ells”.

Benet XVI, segons el seu germà, de petit no volia ser capellà sinó pintor de parets. Tampoc destacava per ser un àgil esportista. “Érem els més petits i dèbils de les nostres classes i no aconseguíem seguir el ritme dels nostres companys”, va dir ahir Georg, que va descriure el seu germà de petit com “un nen molt viu encara que no fos un terratrèmol, que sempre estava content i estimava els animals i les plantes. En general se sentia molt atret per tot el que es relacionava amb la natura”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.