Societat

Societat

Barcelona intensifica les inspeccions per prevenir infraccions de normativa municipal

El control de les terrasses de bars i restaurants serà “proactiu”

L’Ajuntament de Barcelona va tancar el 2023 amb gairebé 185.000 inspeccions a tota la ciutat, que van derivar en l’obertura de prop de 9.500 expedients d’ofici i 13.000 expedients per queixa o denúncia, segons dades fetes públiques aquest dimecres al matí pel tinent d’alcaldia i regidor de Ciutat Vella, Albert Batlle.

Barcelona ha aprovat el Pla d’Inspecció Integral 2024-27, un nou model d’inspecció a la ciutat, emmarcat dins de la filosofia del Pla Endreça, com a protocol per prioritzar, impulsar i organitzar la inspecció municipal d’una manera integral i proactiva per garantir la màxima eficàcia i eficiència de l’actuació inspectora i de control de l’activitat i l’espai públic a la ciutat.

El pla incorpora com a novetat un llistat de matèries on el control serà “proactiu”: allotjament turístic, control de substàncies que poden generar dependència, activitats de concurrència pública, terrasses, limitadors de soroll, condicions sanitàries d’activitats, residus, paisatge urbà i façanes comercials, parcs i platges, mobilitat compartida, grans esdeveniments amb afectació a tota la ciutat, gestió de plans i actuacions d’emergència...

La ciutat reforça així la inspecció i crea la nova figura de les multiinspeccions, que són inspeccions intensives i exemplaritzants, amb equips multidisciplinars i col·laboració interadministrativa per abordar de manera transversal el control i la prevenció d’infraccions de la normativa d’activitats.

En les multiinspeccions, els serveis d’inspecció municipals i dels districtes actuen amb la Guàrdia Urbana, els Bombers de Barcelona i altres cossos policials i de funcionaris d’altres administracions, com Salut Pública, Hisenda o inspecció de Treball. Fins ara s’han realitzat tretze actuacions d’aquest tipus (set a Ciutat Vella, tres a l’Eixample, dues a Sant Martí i una a les platges) a 284 establiments i s’han detectat més de 1.300 infraccions repartides en diversos locals.

En el decurs de les multiinspeccions es van obrirdues mesures cautelars de tancament, una d’elles per plagues i brutícia des de Salut Pública, i l’altra a un bar musical per emmagatzemar, amb acumulació desorbitada, tot tipus de material que generava risc per a les persones.

També es van obrir tres mesures cautelars més a diversos locals per retirades d’aliments caducats o substàncies per analitzar. A més, es van precintar cinc establiments per part de Salut Pública en trobar-se indicis de plagues o per no disposar de subministrament d’aigua corrent, que van romandre tancats fins la constatació de l’esmena de les deficiències detectades.

En el cas de les guinguetes de platja, s’han retirat tots els elements que es trobaven fora de l’espai de la concessió, així com l’excés de gandules i para-sols.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia