Societat

política

Eduard Rivas s’acomiada de l’alcaldia d’Esparreguera

El polític socialista ha estat nomenat cap de gabinet del Govern de Salvador Illa

El fins ara alcalde socialista d’Esparreguera, Eduard Rivas, s’ha acomiadat aquest dimecres del càrrec després de ser nomenat cap de gabinet del Govern de Salvador Illa. En una carta a la ciutadania compartida a X, Rivas ha agraït la “col·laboració i confiança” dels veïns en els gairebé deu anys que portava al capdavant del consistori i més de disset com a regidor.

A partir d’ara s’obre el procés de relleu al càrrec. De moment, el primer tinent d’alcaldia, Juan Jurado, assumeix les funcions fins que se celebri un ple extraordinari, previst d’aquí a un parell de setmanes, on s’haurà d’escollir el nou batlle. Rivas ha assegurat que ha arribat un “nou temps polític” i ha indicat que està “honorat i agraït” per la confiança d’Illa.

Llicenciat en Ciències Polítiques i de l’Administració per la Universitat Pompeu Fabra, Rivas és militant del PSC des del 2003. En la seva trajectòria ha treballat com a assessor parlamentari de Raimon Obiols i Javi López al Parlament Europeu. En l’àmbit municipal, va ser elegit regidord’Esparreguera el 2007 i el 2015 es va convertir en alcalde. En els comicis del 2019 i el 2023, respectivament, va revalidar el càrrec. Des de l’octubre de l’any passat també és el president de la Federació de Municipis de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia