Societat

MEMÒRIA DEMOCRÀTICA

Acarnissament amb la placa que explica la ‘Casa dels horrors’

Un mes després que es reposés el faristol sobre la prefectura de Via Laietana 43, torna a estar malmès

L’odi no fa vacances. El faristol que explica la història de la coneguda com la ‘Casa dels horrors’ torna a estar malmès, illegible. Fa tot just un mes l’Ajuntament de Barelona va reposar el text que permet conèixer la història de tortures i repressió de la Prefectura superior de la policia espanyola a Barcelona, a Via Laietana 43, i ara el vinil està malmès una altra vegada, l’enèsima. Les dues fotografies que acompanyen la informació permeten comparar l’estat actual del faristol i el que tenia el 24 de juliol, poc desprçes de ser restituït.

La vandalització d’aquest faristol ha coincidit, en el temps, en la inauguració d’un altre al carrer Jovellanos número 7 i que recorda el congrés fundacional de la UGT, l’agost de 1888. A la inauguració de la placa hi va ser present l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni; el secretari general de la UGT, Pepe Álvarez; el secretari general a Catalunya, Camil Ros, i la regidora de Memòria Democràtica, Raquel Gil.

Actualment a Barcelona hi ha 25 faristols de memòria democràtica distribuïts pel territori urbà en punts d’interès històric, social o polític. N’hi ha tres més en tràmit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia