Societat

Maragall considera "inútil" l'estudi que adverteix dels problemes de l'escola pública

El conseller d'Educació, Ernest Maragall, ha qualificat avui d'"inútil" l'informe que va fer públic ahir la Fundació Jaume Bofill sobre l'educació perquè les dades ja eren conegudes del 2006, i s'ha mostrat convençut que la situació actual és més positiva, fet que creu que es veurà en estudis futurs.

En la roda de premsa en la qual s'han fet públics els noms dels guardonats amb els Premis Catalunya d'Educació 2008, Maragall ha assegurat que, "més enllà del que diu algun estudi", el sistema educatiu català ha aconseguit "encaixar" el fenomen migratori de manera encertada, i ha defensat la qualitat de l'escola pública. El conseller ha recordat que l'escola, i en gran part la pública, ha rebut una allau d'estudiants immigrants en els últims vuit anys, cosa que, ha subratllat, és obvi tingui un efecte sobre el sistema educatiu.

La llei d'Educació
El responsable de l'educació a Catalunya ha assegurat que la inversió en educació realitzada els últims anys i mesures com el projecte de llei d'Educació que ha entrat al Parlament per la seva aprovació definitiva estan dissenyades per respondre els reptes educatius i millorar els resultats acadèmics.

La vaga
El conseller d'Educació ha apel·lat avui a "la responsabilitat" dels docents catalans perquè "no es deixin arrossegar" per la convocatòria de vaga pel 13 de novembre de tres sindicats ja que, segons el seu parer, només portarà "a una confrontació inútil".

Dos dies després que els sindicats USTEC-STEs, majoritari a l'escola primària, ASPEPC-SPS i CGT anunciessin la convocatòria de la vaga, la segona en menys d'un any que suportarà el sistema educatiu català, Maragall ha qualificat d'"absolutament desencertada" la mobilització.

"Em pregunto en veu alta si els posicionaments que defensa USTEC es corresponen amb els que li van donar origen com a organització sindical", ha dit Maragall, que ha reiterat que la Llei d'Educació, norma que justifica per als sindicats la vaga, ja no depèn del govern sinó del Parlament i que les modificacions que s'introdueixin dependrà de la negociació entre els grups.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.