Societat

Cruïlles amb vídeo contra els infractors

Videovigilància dissuasòria del trànsit. L’Ajuntament de Barcelona ha fet un pas més aquest any en el control telemàtic de la circulació i dels infractors, situant càmeres de vídeo en deu cruïlles d’alta sinistralitat. De fet, disposa de fins a trenta suports a les trenta cruïlles negres de la ciutat, tot i que, de moment, només ha instal·lat deu càmeres. A la resta, continuaran funcionant les set càmeres de fotografia muntades a partir de l’any 2001, i que només capten instantànies dels vehicles infractors, i no pas les seqüències de les topades.

Les càmeres de trànsit s’havien d’instal·lar al llarg del 2007, però el procés es va retardar i es van muntar el maig d’aquest any. Fins a l’octubre han filmat i tramitat 2.275 sancions per desobeir els semàfors. La majoria de sancions són per als cotxes (66%), mentre que motociclistes, transportistes i taxis en sumen la resta amb percentatges similars. Les càmeres no han multat cap ciclista.

La filmació resulta més còmoda per a la Guàrdia Urbana, ja que no cal anar al lloc i retirar el CD de la càmera fixa de fotos. També atorga més garanties a l’hora de justificar sancions en cas de recurs o judici. La multa per desobeir un semàfor puja a 120 euros, i té un 50% de descompte si s’abonen immediatament després de rebre-la. En cas que comporti risc per a algun vianant o altres conductors, arriba als 300, amb una bonificació del 30%, tot i que genera la retirada de 4 punts del carnet de conduir.

La senyalització de les càmeres de filmació continuarà sent el mateix disc vermell dissuasori. La presència del senyal a una trentena de cruïlles ja redueix l’accidentalitat el doble que a la resta de cantonades de Barcelona, va assegurar el regidor de Mobilitat, Francesc Narváez. “Aquest 2008 hem rebaixat en un 11% el nombre d’accidents a la ciutat, però a les cruïlles més perilloses i dotades de disc d’advertència, el percentatge arriba al 22%”, recordava ahir Narváez durant la presentació de les noves càmeres.

Saltar-se un semàfor vermell és la segona causa d’accidents a Barcelona. L’any 2007 va implicar 1.054 topades, un 11%. Lidera el rànquing de motius d’accidentalitat la distracció, amb 2.200 sinistres (24%) el 2007. La majoria d’infraccions es produeixen entre les 19.00 i les 21.00 hores i en dia feiner.

Les trenta cruïlles negres de Barcelona es concentren en les interseccions d’avingudes i carrers de força trànsit, com ara Gran Via, Meridiana, Balmes, Diagonal, Aragó, Aribau i passeig de Gràcia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
VILOBÍ D’ONYAR

L’aeroport de Girona tindrà 47 destinacions aquesta temporada d’estiu

VILOBÍ D’ONYAR
Economia

Les glaçades tardanes provoquen la pèrdua de la producció de poma de muntanya

Sant Llorenç de Morunys

En funcionament les càmeres a set pobles garrotxins per evitar robatoris

olot
LLANARS

La central hidràulica torna a funcionar després de quatre mesos d’aturada

LLANARS

Malvivint de nou al ras

Badalona
crònica

Els primers batecs de Temps de Flors

Girona
PLATJA D’ARO

Retiren una terrassa del passeig marítim per impagaments

PLATJA D’ARO

Una comunitat universitària a Girona

gastronomia

Setze dies per assaborir l’arròs mariner de Tarragona

Tarragona