crònica
A punt el restaurant dels germans Torres al Balcó Olímpic
Els paletes no descansen per poder tenir enllestit el restaurant Edelmar-Hermanos Torres el 10 d’octubre
Els germans Sergio i Javier Torres, que tenen tres estrelles Michelin pel seu restaurant Cocina Hermanos Torres, van convidar ahir la premsa a fer una visita d’obres del que serà el seu segon restaurant a la ciutat, Edelmar-Hermanos Torres, al Balcó Gastronòmic del Port Olímpic, un restaurant que obren amb Pantea Group, que també té, en aquest mateix espai però al pis de baix, el Superlocal, de cuina flexitariana, que va obrir la setmana passada. El nou restaurant dels germans Torres obrirà –ahir ho van anunciar– el dia 10 d’octubre; les obres van vent en popa, tot i que una persona inexperta es pensi que tot està potes enlaire. No: falta acabar de col·locar el terra, ajustar els subministraments i col·locar el mobiliari i estarà llest. “Tenim 20 dies, temps de sobra”, va dir ahir en Ricard Trench, que ha dissenyat l’establiment (molta fusta, rajola mediterrània i moltes planes perquè sigui acollidor estiu i hivern). La cuina serà oberta perquè els clients puguin veure com s’hi treballa i a un costat hi presidirà una gran peixera on s’exhibirà el marisc viu. “Em sento com si estigués en un vaixell, veient des d’aquí dalt les onades”, va comentar un dels bessons Torres, perquè, efectivament, des del Balcó Gastronòmic es veu el mar com si naveguessis. És un local gran: per un cantó, la vista sobre el mar i la platja (a la part de fora hi anirà una terrassa); per l’altre cantó, el Port Olímpic i els vaixells ancorats. Els xefs van explicar ahir que el que volen del nou local és rendir culte “al producte i al productor”. No tindrà res a veure amb Cocina Hermanos Torres. “Evidentment que abocarem a Edelmar tot el nostre saber i les nostres tècniques, però no farem un altre restaurant gastronòmic. Farem un restaurant amb el millor producte, una carta que tothom vulgui provar però amb la idea que no sigui una cosa elitista. Volem que vingui la gent de Barcelona, que sigui assequible”, van explicar. El restaurant –que, entre d’altres, tindrà una bodega amb més de 400 referències de vins– obrirà cada dia. Faran dinars i sopars (“No tancarem aviat perquè volem que la gent ho disfruti”) però també hi haurà una zona (amb llar de foc) per poder picar o menjar a la barra i poder fer una cosa que ara és moda i que en castellà es diu tardeo: és a dir, que la gent hi va a la tarda a compartir platets i prendre una copa o un còctel (que també n’hi haurà). La carta encara no s’ha fet pública però en Sergio i en Javier ahir van dir que serà “divertida”, que “hi haurà molta cosa per triar” i que agradarà. No hi faltaran arrossos, amanides, brasa, carn, peix... Ni croquetes.