Societat

Societat

Mor Jaume Ribas, un dels últims faroners d’Eivissa i Formentera

Qui va ser faroner del far del Botafoc d’Eivissa i del de la Mola de Formentera, Jaume Ribas, va morir dilluns, segons va informar Fars de les Balears. La mateixa institució ha destacat el fet d’haver estat un testimoni directe de l’evolució tecnològica que ha anat transformant en les darreres dècades l’ofici. Una feina que ha anat perdent personal en substitució de les noves tecnologies. Segons explica l’entitat, Ribas s’havia dedicat en cos i ànima al far que li havien assignat en cada moment de la seva vida laboral, havent d’alimentar les òptiques amb petroli abans que aparegués l’energia fotovoltaica.

L’any 2010 va col·laborar en el documental L’herència d’un ofici, un projecte de l’Autoritat Portuària de les Balears que va servir per posar cara i veu als darrers faroners de les Illes. En ell, explicava la seva professió i la seva vida, destacant els anys que va passar al far de la Mola de Formentera i el de Botafoc d’Eivissa, far el qual li va agafar el relleu el seu fill, Santi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia