Societat

Milers de visitants a l’edició més gran de la Sea Otter Europe Costa Brava- Girona

Es poden trobar més de 500 marques expositores i ofereixen un programa de proves i activitat esportives

La fira internacional de ciclisme, la Sea Otter Europe Costa Brava Girona by Continental, converteix Girona un any més en l’epicentre mundial del sector. Avui ha celebrat el primer dia de la vuitena edició amb gran èxit de públic i d’activitat professional, amb milers d’aficionats i professionals que des del primer moment han recorregut els diferents espais del recinte, una oportunitat per conèixer de prop la indústria ciclista després d’haver arribat a les 500 marques expositores i oferir un programa d’activitats i proves esportives. La Sea Otter Europe ha arrencat amb la tradicional cerimònia d’inauguració, que ha coincidit amb l’obertura de la zona d’exposició i amb l’inici del programa esportiu amb els entrenaments de XCO. Aquest any el festival acull l’última cursa de la Shimano Super Cup Massi de la temporada i des de migdia fins al vespre els ciclistes han fet les primeres passades al traçat. L’obertura de portes ha coincidit també amb la inauguració de l’Euro Mobility Festival i, poc després, amb l’inici del Museu de la Bicicleta. A migdia s’ha iniciat al Demobike, una de les activitats que sempre desperten més interès entre els assistents. Paral·lelament, ha tingut lloc el primer col·loqui del Sea Otter Europe Connect, en una jornada temàtica sobre la indústria de la bicicleta que ha començat amb la xerrada “Girona, salut i ciclisme”. També s’ha presentat el Light Mobility Cluster, l’agrupació sense ànim de lucre que representa tota la cadena de valor del vehicle de dues rodes i de mobilitat lleugera, a l’Euro Mobility Festival. Aquí s’hi ha reprès l’activitat amb dues taules rodones que han tractat la seguretat viària i la intermodalitat. La jornada esportiva ha continuat amb els entrenaments de Short Track, un petit aperitiu abans de la competició que s’ha celebrat a les 17 h. En l’àmbit esportiu, també s’ha fet la primera sortida del Women’s Social Ride, exclusiu per a dones i promocionat per la firma tèxtil francesa Jelenew. Els corredors de l’MTB Eliminator també han tingut ocasió durant els entrenaments de la tarda de provar el circuit en el qual competiran demà. El futur de la indústria ciclista, a debat

Les conferències del Sea Otter Europe Connect han continuat durant tot el dia. En la segona ponència de la jornada s’han desglossat les dades del mercat de la bicicleta a Espanya i a Europa de la mà de Manuel Marsilio (CONEBI), Jesús Freire (AMBE) i Alberto Sanz (CETELEM). A continuació, la següent exposició ha tractat sobre el futur dels fabricants, dividint l’enfocament per segments i contrastant la indústria de mobilitat amb la indústria tradicional. Finalment, s’ha abordat un altre col·loqui sobre els continguts que necessita el sector, així com els beneficis, impacte i rendibilitat del patrocini com a eina de màrqueting. El cartell de proves esportives, les ponències al Sea Otter Europe Connect, l’Euro Mobility Festival i la resta d’activitats continuaran demà amb altre programa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.