Societat

SUCESSOS

Justícia i Salut, en alerta per l’augment de suïcidis de presos

El Departament de Justícia i el Departament de Salut s’han donat quinze dies per acordar “mesures concretes” per millorar la prevenció dels suïcidis a les presons catalanes. Aquest divendres al matí el grup de seguiment de la prevenció dels suïcidis als centres penitenciaris s’ha reunit de manera “extraordinària i urgent” per elaborar un “pla de xoc” amb estratègies i actuacions que es puguin aplicar en el curt termini. Segons informa ACN, la reunió ha tingut lloc hores després que un pres se suïcidés a la presó de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada (Bages). Des del gener hi ha hagut una desena de casos.

Segons expliquen fonts del Govern, les mesures que es preparin en aquestes dues setmanes hauran de seguir tres eixos d’actuació, millorar la connectivitat de la informació recollida per tots els operadors implicats de Salut i Justícia (tant pel que fa a la detecció del risc de suïcidi, com pel que fa a l’abordatge coordinat de tots els serveis); avaluar de forma continuada els factors predictius i fer seguiment i acompanyament amb caràcter periòdic, i finalment establir un període de seguiment acurat de les persones donades d’alta als protocols de prevenció del suïcidi i de les altes de les unitats de Salut Mental.

A més d’aquestes tres qüestions i de les revisions dels procediments i protocols establerts en aquesta matèria, els Departaments de Salut i de Justícia i Qualitat Democràtica analitzaran en profunditat les autolesions no suïcides per establir igualment línies d’intervenció. En aquest sentit afirmen que aquesta conducta és un “element predictor” del suïcidi.

El grup de treball està integrat per directius i personal tècnic dels Departaments de Justícia i Qualitat Democràtica i de Salut així com per professionals especialitzats en l’àmbit de la salut mental.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia