Societat

Societat

Al·legat de la il·lustradora Carme Solé contra l’accés dels infants a les pantalles en el pregó de la Mercè

La pregonera de les festes de la Mercè de Barcelona, la il·lustradora, pintora i escultora Carme Solé Vendrell, ha fet un al·legat contra l’accés dels infants a les pantalles en el seu parlament, aquesta tarda al Saló de Cent de l’Ajuntament: “Quan penso en tots els infants que estan abduïts per les pantalles i de com se’ls priva de la llibertat d’escollir, compartir jugar i imaginar... Fa basarda. Res estimula la seva imaginació, l’infant s’aïlla dels altres i a la llarga li serà difícil relacionar-se. És un maltractament emocional. Se’ls priva de saber quins son els seus sentiments. Els adults son responsables de les imatges que reben.” Solé s’ha adherit a la campanya Adolescència lliure de mòbils, que lluita per ajornar l’accés als telèfons intel·ligents fins als 16 anys.

Nascuda a Horta el 1944, el seu besavi, Pere Solé Franquesa, era regidor de l’antic Ajuntament d’Horta i va signar l’annexió del fins aleshores poble a Barcelona. Va estudiar pintura a l’Escola Massana. Ha il·lustrat més de 900 títols, protagonitzat exposicions individuals (a Barcelona, Madrid, París, Taipei...) i col·lectives en molts països. És autora de dissenys de cartells, cobertes i interiors de discs, escenografies i vestuari per a teatre, i d’objectes i titelles per a diferents obres.

L’alcalde, Jaume Collboni, ha destacat el compromís de Solé amb els drets dels infants i ha tingut un record per a tots els nens que pateixen la barbàrie de les guerres arreu del món.

Amb centenars d’espectacles, la Mercè d’enguany, que té Casablanca com a ciutat convidada, manté la línia de descentralització de les activitats. En aquest sentit, recupera escenaris com el del parc de la Trinitat Vella. “Portarem la Mercè al mar, omplint el cel de drons”, ha avançat Collboni, que s'ha congratulat de poder gaudir de les cançons de Rosalia al piromusical. Quant a cultura tradicional i popular, la festa servirà per celebrar el 650è aniversari de l’Àliga de la ciutat i els 600 anys dels gegants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia