Societat

Josep Miàs, Banyolí de l’Any 2024

Els Premis Banyolí de l’Any han reconegut també l’Associació Pessebrista de Banyoles, l’empresa Astech Food i l’estudi de disseny EnSerio

L’arquitecte banyolí Josep Miàs ha estat reconegut aquest vespre amb el Premi Banyolí de l’Any, un premi que es proposa per iniciativa popular. El guardó vol reconèixer la tasca en el món arquitectònic de Miàs, que compta amb projectes innovadors, amb una mirada sostenible i que també contribueixen a la millora de la qualitat de vida de les persones, com va ser el cas de l’adequació del Barri Vell de Banyoles. L’acte també ha servit per reconèixer l’Associació Pessebrista de Banyoles, l’empresa Astech Food i l’estudi de disseny EnSerio. Aquest vespre ha tingut lloc l’acte de lliurament dels premis a l’Auditori l’Ateneu, en què s’ha reconegut la tasca que desenvolupen persones, empreses i entitats de la ciutat. En l’obertura de l’acte d’entrega dels guardons l’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, ha destacat que “durant aquests 16 anys hem acumulat un gruix de guardons que dona una idea prou clara del treball ben fet de moltes persones, empreses, entitats i associacions que formen part de la nostra comunitat”, a més d’afegir que “comptant els d’avui, haurem lliurat 64 premis, i puc ben assegurar que els noms que s’ho mereixen no s’acaben”.

Josep Miàs, Banyolí de l’Any

Nascut a Banyoles l’any 1966, Josep Miàs i Gifré és arquitecte per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Banyoles, on es va graduar l’any 1992 i és el fundador de MIAS Architects, despatx que va fundar l’any 2000, i que ha estat distingit amb múltiples premis pels projectes que ha desenvolupat. El despatx MIAS Architects és autor d’obres reconegudes amb programes molt diversos, que van des del disseny de productes fins al paisatgisme.

L’Associació Pessebrista de Banyoles, premi a la Trajectòria

Aquest any es compleix el 60 aniversari de fundació de l’Associació Pessebrista de Banyoles, entitat que durant aquestes sis dècades ha estat treballant per divulgar el pessebrisme, més enllà de la ciutat. Així ho demostren les múltiples col·laboracions que fan any rere any amb diverses exposicions i fires del país com la de Garriguella, la fira de l’Avet d’Espinelves o al reconegut concurs de Pessebres de Girona, en el qual membres de l’entitat han obtingut diversos guardons.

EnSerio, premi a la Millor Iniciativa Social

L’estudi de disseny EnSerio ha estat reconegut amb el premi a la Millor Iniciativa Social pel fet que en les seves propostes i dissenys posen en valor la història de Banyoles. Miquel Amela i Ferran Rodríguez van iniciar l’empresa EnSerio l’any 2011, i el 2021 van crear el projecte ODT, amb l’objectiu d’alimentar l’orgull banyolí a través de souvenirs alternatius de la ciutat per a la gent de Banyoles, i amb la voluntat de sumar en la tasca de difusió de la cultura, la història i el patrimoni del municipi a través de productes propis i col·laboracions.

Astech Food, premi a la Millor Iniciativa Empresarial

El Premi Banyolí de l’Any a la Millor Iniciativa Empresarial, que reconeix l’aportació empresarial més innovadora a Banyoles i el Pla de l’Estany en el darrer any, ha estat per a l’empresa Astech Food Machinery SL. L’empresa, que va començar amb tres socis i enginyers: Jaume Gelada, Ricard Masoliver i Albert Mach, ha esdevingut un referent a nivell mundial dins de la seva activitat, la fabricació de màquines de tall, venent a més de 30 països dels 5 continents, i que dona feina a uns 40 operaris.

Els Premis Banyolí de l’Any s’han lliurat aquest vespre en el transcurs d’un acte que s’ha celebrat a l’Auditori de l’Ateneu de Banyoles, presidit pel president del Parlament de Catalunya, Jordi Rull i amb l’assistència de prop de 200 persones. L’acte s’ha tancat amb l’actuació d’un duet de piano i veu de l’Escola Municipal de Música de Banyoles a càrrec de Clàudia Sarola i Natàlia Nesterchuck.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia