Societat

La primera nit de la Mercè acaba sense incidències remarcables

Els Mossos fan una desena de detencions i intervenen armes blanques sense que hi hagi hagut apunyalaments

Tranquil·litat en la primera nit de les festes de la Mercè. No s’han viscut incidències destacades, segons ha explicat avui a Catalunya Ràdio la comissària en cap dels Mossos a Barcelona, Montserrat Estruch. S’han produït, però, detencions i intervencions d’armes blanques i Estruch ha evitat donar xifres a l’espera del balanç que la policia farà dimecres vinent, un cop acabades les celebracions. La comissària en cap de Barcelona ha assegurat que “ha estat una nit tranquil·la” i “s’ha aconseguit l’objectiu que la ciutadania gaudís de les festes de manera segura”. Ha admès que hi ha hagut detinguts i incidències, però “cap de remarcable”, i tampoc apunyalaments. L’agència Efe recull una desena de detinguts, alguns d’ells per dur armes blanques a l’entorn dels espais on es desenvolupaven els actes festius. Les detencions han estat també per furts, robatoris i agressions.

Pel que fa la intervenció d’armes blanques, Estruch ha explicat que Mossos i Guàrdia Urbana han fet dispositius coordinats i que hi ha hagut també controls per “prevenir i treure de la circulació armes blanques”. Amb tot, aquests encara no formen part del nou pla del Govern contra aquestes armes, que es començarà a aplicar la setmana vinent.

“No hi ha hagut apunyalaments, sí alguna temptativa de robatori amb arma blanca, i alguna lesió molt lleu, però cap apunyalament”, ha detallat la comissària en cap de Barcelona. “El balanç el farem quan s’acabin les festes, és important tenir les dades contrastades”, ha apuntat. Segons recull l’ACN de fonts dels Mossos, si bé el cos policial pot tenir xifres de detinguts o incidents, cal analitzar en quins casos aquests estan relacionats amb les festes i en quins són simplement casos derivats del fet que Barcelona és una gran ciutat on ja de per sí hi ha incidències. En aquest sentit, no sembla que el cadàver que es va trobar la passada nit surant en la platja del Bogatell tingui relació amb la celebració.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia