Societat

Contrastos a Barcelona

La diada de La Mercè Històrica va veure el 7de8 dels Castellers de Barcelona, els bàsics de 9 dels Minyons i dos intents desmuntats de 4d9f de la Joves de Valls, que, això sí, va descarregar el pd8fm

Barcelona va viure diumenge una de les seves diades principals, amb La Mercè Històrica, la de les colles convidades, amb Castellers de Barcelona, Colla Joves Xiquets de Valls i Minyons de Terrassa. Va ser una diada llarga, de més de tres hores, i amb alts i baixos.

Els primers a actuar van ser els Castellers de Barcelona, que, un cop descartat el quatre de nou amb folre, van tirar com a primer castell el tres de vuit, que van descarregar sense cap problema.

En segona ronda arribava el seu gran objectiu, el set de vuit, però després de desmuntar-ne un peu van fer-ne un intent desmuntat, ja que anava perdent mides. En tercera ronda, però, el van poder completar fins i tot amb certa comoditat i no va semblar que fos el segon de la temporada.

I, finalment, com a tercer castell, els barcelonins van descarregar el seu 14è quatre de vuit i van signar així la seva millor diada de la temporada.

La Colla Joves Xiquets de Valls tenia clar que d’aquí a dues setmanes hi ha Concurs i no volia caure de cap de les maneres.

La colla vallenca en primera ronda va decidir completar el seu onzè tres de nou amb folre, molt calmat.

Però no va passar el mateix a la segona ronda, amb el quatre de nou amb folre, que van fer-ne dos peus desmuntats i dos intents desmuntats. I no hi havia manera. Passaven les hores i al final van decidir aparcar el quatre amb folre i descarregar el quatre de vuit amb agulla.

En quarta ronda van completar el dos de vuit amb folre i per tancar una diada complicada per a ells van posar, però, una cirereta que els va fer sortir amb un somriure: van descarregar el seu sisè pilar de vuit amb folre i manilles, i van tornar la gamma extra a la plaça de Sant Jaume de Barcelona.

Els tercers a actuar van ser els Minyons, que, sense la pressió del Concurs i amb una temporada que ja van avisar que seria més tranquil·la, volien una diada plàcida.

Els de Terrassa, doncs, van començar descarregant un tres de nou amb folre de manera molt solvent. Seguidament els terrassencs van apostar també pel quatre de nou, el tercer que descarregaven aquesta temporada, i ho van fer signant un quatre excel·lent.

I, com a tercer castell, van optar pel cinc de vuit, una mica més treballadet, que pujarà, aquest sí, segurament un pis més d’aquí a unes setmanes i que els va permetre signar la tripleta màgica.

Primer 5d8 de Reus

Cal destacar també la diada de la Misericòrdia de Reus, que dissabte es va salvar de la pluja –que va fer suspendre’n moltes d’altres– i va veure un moment important per als Xiquets de Reus, que van descarregar el primer cinc de vuit després de cinc anys, que van acompanyar del set de vuit i del tres de vuit.

A Reus, els Moixiganguers d’Igualada van completar el dos de vuit amb folre, el cinc de vuit i el quatre de vuit i van aparcar el tres de nou amb folre després de fer-ne un intent desmuntat. Finalment també hi havia els Castellers de Lleida, amb el dos de set, el quatre de vuit i el set de set.

Altres actuacions

Dissabte

Calella

Colla Castellera de l’Alt Maresme i la Selva Marítima:

5/7, 4/7a

Minyons de Terrassa:

2/7, 5/8

Xics de Granollers:

5/7, 4/8

Diumenge

Esplugues

Capgrossos de Mataró:

5/8, t/8f, 3/8

Castellers de Sants:

3/8, 2/8, 4/8

Castellers d’Esplugues:

3/7 ps, 4/8, 7/6



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia