Societat

L’ONG gironina Kemonïk obre la primera biblioteca pública d’un municipi rural de Guatemala

L’ONG gironina Kemonïk ha obert la primera biblioteca pública al municipi rural de San Lucas Tolimán, ubicat a la vora del Llac Atitlán, a Guatemala. En ella hi ha més de 250 llibres per a totes les edats, jocs educatius i ordinadors i, es tracta, a més, d’un espai segur per a famílies supervivents de violència masclista.

Es tracta d’un espai obert a tothom que s’ha pogut posar en marxa gràcies al treball en xarxa que l’entitat gironina ha fet amb entitats locals i un grup de persones voluntàries que promocionen la lectura al municipi. La inauguració de la nova biblioteca de San Lucas Tolimán ha coincidit amb el setè aniversari de l’entitat.

Des de fa set anys, Kemonïk ONG acompanya famílies supervivents de violència masclista al municipi de San Lucas Tolimán a través del suport en educació primària i en col·laboració amb la ONG local Casa Aq’ab’al on les atenen a nivell psicològic, legal i amb refugi pels casos més extrems. En aquest context, el nou espai servirà per a que aquestes famílies disposin d’un espai segur on passar les tardes i rebre reforç escolar amb metodologies lúdiques i creatives. A més, l’espai ja compta amb grups de pares i mares, que es troben per compartir experiències. «Quan vam obrir només arribaven 2 nens cada tarda. En tan sols una setmana ja en venen més de 6 i la presència de nenes i famílies completes cada vegada és més alta”, afirma la presidenta de Kemonïk ONG, Laura Quintana Soms que va viatjar a Guatemala per a la inauguració.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.