Societat

Santa Tecla cautelosa

Tarragona és el marc de la tradicional diada que aplega les quatre colles de la ciutat, que van completar castells bàsics de vuit i de nou, i la gamma extra va arribar amb el pilar de vuit amb folre i manilles, carregat per la Jove de Tarragona

La plaça de la Font de Tarragona va ser l’escenari casteller per excel·lència ahir amb la tradicional diada de Santa Tecla, que posava en un mateix espai les quatre colles de la ciutat: els Castellers de Sant Pere i Sant Pau, els Xiquets de Tarragona, els Xiquets del Serrallo i la Colla Jove de Tarragona. I una jornada més, quan falten pocs dies per al Concurs de Castells, l’important per a totes les colles era no caure i agafar confiança per a futurs reptes.

Els primers a actuar, i també a acabar, van ser els de Sant Pere i Sant Pau, que van repetir la clàssica de vuit que han sovintejat en els últims anys per aquesta diada, amb una execució impecable. Així, un tres i quatre de vuit de postal i una torre de set, la segona de la temporada, que també va mostrar la bona salut de la colla tarragonina.

Els Xiquets de Tarragona venien tocats d’una diada de primer diumenge de festes que no va sortir com esperaven. Així, en primera ronda van fer un intent desmuntat de cinc de vuit per, en segona ronda, repetir-lo i descarregar-lo, amb nervis, per onzena vegada aquest any. Seguidament, un set de vuit també treballadet i, en tercera ronda, van acabar amb un castell que tenen dominat: el quatre de vuit.

Per la seva banda, els del Serrallo van completar en primera ronda el quatre de set amb el pilar i el van acompanyar del cinc de set i del segon set de set de l’any, que van descarregar suant de valent ja que una quarta es va plegar i va aguantar èpicament que baixés la canalla amb els ànims de la plaça!

Finalment, la Jove de Tarragona va haver d’afluixar una marxa tot i ser diada important a casa ja que tenen de baixa un membre destacat del tronc, que es va fer mal pel primer diumenge de festes a Tarragona.

Buscant alternatives, doncs, els liles van completar primerament un bon tres de nou amb folre i, en segona ronda, un quatre de nou amb folre que es va anar tancant dels pisos superiors i que van descarregar, sí, però de forma incòmoda. Tot seguit, cinc de vuit amb canvis que els va donar també bon resultat i ja poden pensar a pujar un pis més de nou.

I a les tres del migdia, després de només una hora i mitja de diada, arribava la gamma extra i ho va fer en forma de pilar de vuit amb folre i manilles de la Jove. Un pilar que no va poder aguantar, se’ls va tirar massa endavant i va quedar en carregat per posar punt final a una diada que va servir, sobretot, per agafar confiança de cara al Concurs i al tram final de la temporada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia