Societat

religió

L’Arquebisbe d’Alger, proper convidat a la Tribuna Joan Carrera

El dominic francès Jean-Paul Vesco farà una conferència titulada ’L’opció per una Església sinodal. L’exemple de l’Església d’Algèria’ en el marc d’un dinar-col·loqui el proper 16 d’octubre

El dominic francès Jean-Paul Vesco, que és l’arquebisbe d’Alger, és el convidat a la novena sessió de la Tribuna Joan Carrera, un dinar-coloqui que es farà el proper dia 16 d’octubre i organitza el Grup Sant Jordi pels Drets Humans i El Punt Avui amb el suport de més de vint entitats de cristians de base d’arrel catalana i progressista.

Jean-Paul Vesco, francès nascut a Lió i advocat de formació va ser nomenat arquebisbe d’Alger el 2021. En el 2002 va ser enviat a Algèria per refundar la presència dominica després de l’assassinat del bisbe d’Orà, Pierre Claverie i en el 2012 va ser nomenat bisbe d’Orà. Ja amb aquest càrrec va organitzar la beatificació dels 19 màrtirs de l’Església d’Algèria, entre els quals els set monjos de Tibhirine, monjos del monestir de Notre-Dame de l’Atles de Tibhirine a Algèria, pertanyents a l’Orde Cistercenc de l’Estricta Observança (coneguts com a trapencs) que van ser segrestats a final de març del 1996 durant la Guerra Civil Algeriana i van ser trobats morts dos mesos després en unes circumstàncies poc aclarides (l Grup Islàmic Armat (GIA) es va atribuir la responsabilitat dels assassinats però en el 2009, el general retirat François Buchwalter va informar que els monjos havien estat morts accidentalment per l’exèrcit algerià).

Jean-Paul Vesco farà una conferència titulada L’opció per una Església sinodal. L’exemple de l’Església d’Algèria. La darrera sessió de la Tribuna Joan Carrera la va protagonitzar l’arquebisbe emèrit de Tànger, Santiago Agrelo, un franciscà molt crític amb les polítiques d’estrangeria i que sovint s’ha manifestat en contra de les tanques amb concertines a les fronteres de Ceuta i Melilla. Amb anterioritat els convidats d’aquest dinar-col·loqui que es fa en un cèntric restaurant de Barcelona i que serveix per parlar de l’Església a Catalunya i el món van ser Margit Eckholt, expresidenta de l’Associació Europea de Teologia Catòlica, el cardenal de Rabat, el jesuïta criat a Badalona Cristóbal López, el teòleg Jesús Martínez Gordo, la sotssecretària del Sínode dels Bisbes, Nathalie Becquart; l’arquebisbe de Lima, Carlos Castillo; el teòleg Wilhelm Danka, i el polític cristià i comunista Javier Madrazo.

Les inscripcions per poder assistir al debat ja estan obertes ([email protected]).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia