Societat

BANYOLES

Sumem CUP denuncia el mal estat del mobiliari de Ca la Brugui

La regidora Zaida Vidal retreu a l’Ajuntament manca de sensibilitat i voluntat política per garantir-ne la preservació

La regidora de Sumem CUP Banyoles ha denunciat, en un fil a la xarxa social X, el mal estat en el qual es troba el mobiliari de Ca la Brugui, cedit a l’Ajuntament de Banyoles i que actualment es guarda al Centre Català de Rem. Els cupaires van fer aquesta petició a l’equip de govern en l’últim ple municipal.

La regidora Zaida Vidal explica que arran de la visita han constatat que dels paraments només s’ha conservat el taulell, “que es troba en pèssimes condicions”. “Buit de context, fora del conjunt que conformava l’emblemàtica botiga banyolina”, afegeix Vida. En aquest sentit, retreu al consistori banyolí “manca de sensibilitat i voluntat política” en relació al patrimoni etnològic i la història recent de la ciutat. “No hi ha hagut previsió, visió de futur ni la pedagogia i anticipació necessària per garantir-ne la màxima preservació”, recalca Zaida Vidal.

Comestibles Brugades és una de les vuit botigues històriques catalogades i protegides pel Pla Especial de Protecció del Patrimoni. Comestibles Brugada es va obrir el 1948 i va tenir un tancament traumàtic, la tardor del 2021, ja que no va arribar a un acord amb els propietaris per a la renovació del lloguer. Posteriorment, el novembre del 2021, s’hi havien iniciat obres a l’interior sense que l’Ajuntament de Banyoles en tingués constància. El consistori ho va aturar perquè es trobava en la fase de redacció del catàleg de botigues històriques que es va aprovar fa un any.

Al juliol, el desmuntatge de Ca la Brugui va inquietar diversos sectors banyolins. En aquest sentit, el Centre d’Estudis Comarcals proposava un debat públic i una comissió d’experts independents per protegir el patrimoni



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia