Societat

SOCIETAT

El Consell de Ministres obre la porta a les ajudes per les inundacions d’agost i setembre

Les ajudes també inclouen els afectats per l’incendi forestal de La Figuera

El Consell de Ministres ha aprovat la declaració de 176 territoris de tot l’estat com a zones greument afectades per emergències de protecció civil de tot tipus. Segons informa ACN, Entre aquestes zones, hi ha les que van patir les inundacions de principis d’agost a Catalunya, un episodi que va tenir especial incidència a la Catalunya Central i a punts de l’Àmbit Metropolità. També per les inundacions que van tenir lloc a Tarragona i Badalona el 7 de setembre, per l’incendi forestal de Vilella Baixa i La Figuera del 28 de juliol, per l’incendi d’un tren que transportava èter metílic a Girona, per la fuita d’àcid clorhídric d’un camió a Ulldecona el passat 22 de juliol, i per l’incendi de la planta de Barnastock a Polinyà el 19 de juliol.

La declaració permet que els damnificats per aquests episodis puguin reclamar les ajudes previstes a la llei del Sistema Nacional de Protecció Civil. La llei preveu ajudes que són gestionades pel Ministeri de l’Interior. Són de 18.000 euros en el cas de mort o incapacitat absoluta i permanent; 2.580 euros a particulars per la destrucció o danys d’objectes de primera necessitat; 15.120 euros per la destrucció total de l’habitatge habitual.

A més, 10.320 euros per cobrir fins al 50% dels danys en l’estructura de l’habitatge habitual; 5.160 euros pel 50% d’altres tipus de danys a l’habitatge; 9.224 euros pel 50% dels danys a elements comuns d’una comunitat de propietaris.

I també el total de les despeses a persones físiques o jurídiques que hagin dut a terme prestacions personals i de béns; 9.224 euros als titulars d’establiments industrials, mercantils i de serveis; i el 50% de les despeses que hagin assumit els ajuntaments en actuacions improrrogables.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia