Societat

Expedient obert a l’empresa de neteja d’equipaments de Sabadell per no pagar els sous

L’Ajuntament de Sabadell ha obert un expedient sancionador a l’empresa adjudicatària del servei de neteja d’equipaments municipals, Serveo. La plantilla ha traslladat al consistori que tenen problemes per cobrar les nòmines, motiu pel qual el govern municipal ha anunciat accions si no es resolen les dificultats. Així ho va anunciar l’alcaldessa, Marta Farrés, al darrer ple municipal després de qualificar com a “línia absolutament vermella” que no es paguin les nòmines i recordar que l’ajuntament “compleix amb les seves obligacions amb l’empresa i els estem pagant” pel servei.

Centenars de treballadors porten dies manifestant-se des del setembre, reclamant també falta de personal, i ho van fer mentre se celebrava la sessió plenària dilluns passat .

La regidora de la Crida Anna Lara va ser la primer a introduir la qüestió per mostrar el seu suport a les treballadores, com també va fer després el portaveu d’ERC, Gabriel Fernàndez, recordant que van demanar al govern que evitessin la vaga des de feia dies i que quan van governar entre el 2015 i el 2019 els van fer “grans millores contractual”i, per això va reivindicar que si l’empresa estava incomplint el contracte “l’administració té els mecanismes per fer-la a fora i posar una empresa que ho gestioni com cal”. Un acció que tindria el seu suport per solucionar una situació que “ens fa vergonya a tots”. Va se r en aquell moment que va intervenir Farrés per retreure que havien donat explicacions a la junta de govern en la que només hi van assistir Vox i La Crida. L’alcaldessa també va replicar que no és tan senzill canviar l’empresa i que hi ha un procés, administratiu “llarg i no fàcil” que preveu la llei de contractes no és immediat i si ho fos ja ho hauria fet perquè “no tinc interès que hi hagi gent que ho passi malament”. També va recordar a ERC que quan governava volien municipalitzar el servei i no ho van fer, una opció que el PSC descarta. Fernández va insistir que si els haguessin fet cas a principis de mes i posat en marxa tot el procediment quan ven detectar l’incompliment “hauríem guanyat dies” i “els treballadors no estarien aquí fora”.

Els comuns van preferir fer la seva intervenció a l’apartat de precs i preguntes i el portaveu Joan Mena va explicar que les treballadores li han traslladat que des del segon mes que l’empresa va assumir el servei ja tenien problemes i els va preguntar perquè havien “trigat tant fins que hi ha hagut una vaga i manifestacions per obrir l’expedient” quan tenen responsabilitats clares per “vetllar pel compliment legal de les condicions laborals”. Farrés va assegurar que no en tenien constància des del primer moment, però que després van fer requeriments a l’empresa es va justificar amb problemes de traspàs de les bases de dades. Amb tot, també va deixar constància que algun treballadors el mateix dia del ple ja havien cobrat i que obririen una oficina d’atenció a l’ajuntament a partir d’avui perquè hi puguin anar els les persones afectades i “tenir una compilació de quina és la situació cas per cas” per contrastar-la amb la que els dona l’empresa. A més, també tenen previst una reunió amb els responsables de l’empresa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia