Societat

societat

Manresa regala despertadors als alumnes de 1r d’ESO per prevenir l’ús “abusiu” dels mòbils

La iniciativa s’inscriu en una campanya per promoure el benestar dels joves

L’Ajuntament de Manresa ha repartit aquest dimecres despertadors als alumnes de 1r d’ESO de l’Institut-Escola Manresa per prevenir un “ús abusiu” del mòbil en el marc d’una campanya ‘Ets addicte a la pantalla?’ per promoure el benestar i la salut la salut dels joves i amb el suport de la Fundació Althaia i el Grup d’Adolescència Lliure de Mòbils del Bages. Volen potenciar el fet de despertar-se amb un rellotge i no amb el mòbil. Es repartiran un miler als centres educatius de la ciutat. “Comencem amb els despertadors perquè no sigui una excusa per despertar-se els matins amb el mòbil”, afirma a l’ACN el regidor d’Educació, Pol Huguet. Aquesta és una primera acció però n’hi haurà d’altres. Repartiran estovalles individuals de paper als restaurants, per exemple, perquè els nens puguin dibuixar-hi i sigui una alternativa a l’ús de pantalles, entre d’altres accions. La campanya es completarà amb altres accions vinculades, com ara tallers per als alumnes de segon cicle d’ESO sobre l’ús de les pantalles i les xarxes socials, o l’exposició ‘Controles?’, que reflexiona sobre les addiccions a les drogues i a les pantalles.

La Fundació Althaia alerta de les conseqüències d’un ús abusiu de pantalles. “Cada cop veiem més efectes de salut físic i emocional: problemes visuals de miopia, obesitat, mal de cap i problemes d’atenció”, detalla la responsable de la unitat d’addiccions comportamentals de la institució, Dominica Díez. Des del Grup Adolescència Lliure de Mòbils del Bages aplaudeixen la iniciativa. Una de les portaveus, Gemma Franquesa, explica que és una campanya “molt important” perquè ajudarà les famílies a “no banalitzar l’ús del mòbil en edats primerenques”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia