Societat

política

El govern prepara un pla de xoc per prevenir els suïcidis a les presons

Espadaler diu que cal revisar els protocols perquè l’entorn penitenciari ha canviat

El govern està preparant un pla de xoc per prevenir els suïcidis a les preons. El conseller de Justícia i Qualitat Democràtica, Ramon Espadaler, ha explicat que el grup de treball conjunt amb el Departament de Salut està ultimant la revisió dels protocols per millorar-los i actualitzar-los perquè “l’entorn penitenciari ha canviat”. Així ho ha manifestat durant la presentació de l’estudi Projecte ANAIS: Anàlisi d’incidents de suïcidis’ al Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (CEJFE).

El pla de xoc que s’està ultimant inclou estratègies i actuacions concretes a curt termini per reduir les xifres actuals de suïcidis als centres penitenciaris. En aquest sentit, Espadaler ha avançat que “la prevenció és i serà la principal eina de treball”. L’objectiu és posar al centre de les decisions la salut física i mental de les persones vinculades al règim d’internament.

L’estudi Projecte ANAIS s’ha elaborat amb l’objectiu d’analitzar casos reals de suïcidi en els centres penitenciaris i extreure’n algunes pautes preventives. Ha revisat 54 casos, amb la participació de 49 homes i 5 dones, amb l’objectiu de millorar els protocols d’intervenció en l’àmbit penitenciari.

En l’acte, s’han presentat també les noves guies de prevenció del suïcidi, amb la finalitat d’implicar tots els actors de la comunitat penitenciària en la detecció i prevenció de situacions de risc. Les guies proporcionen eines i pautes per identificar els senyals d’alarma i intervenir de manera ràpida i efectiva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.