Societat

Amanides, crema de carbassó i samfaina al Gran Dinar d’Aprofitament a Girona

Una crema de carbassó, porro i api amb crostons de pa sec. Una amanida tres delícies feta amb arrós trencat. Una altra de coliflor amb poma i vinagre. Una tercera amb blat de moro escairat. I una samfaina d’albergínia, tomata, pebrot i ceba. Aquests són els plats que s’han pogut degustar avui en el Gran Dinar d’Aprofitament que s’ha celebrat a Girona. Una jornada festiva i familiar organitzada pel departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona, la Plataforma Aprofitem els Aliments (PAA), el Banc dels Aliments i la Càtedra de Gastronomia, Cultura i Turisme de Calonge i Sant Antoni.

El dinar s’ha preparat per a 400 comensals, liderat pels cuiners Lluc Quintana, del restaurant Can Xapes, Carme Picas, del Ginjoler, i Susanna Vila, de menjar Casolà, amb la col·laboració d’una quarantena de voluntaris. Tot fet amb productes recollits per la plataforma Espigoladors, que no arriben al sector comercial però que són totalment aprofitables. Durant el matí, la plaça Salvador Espriu ha bullit d’activitat amb una cercavila de la Mula Baba, tallers artístics i una exhibició culinària a càrrec de Jordi Àvila i amb productes Girona Excel·lent.

El director general d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia, Joan Gòdia, ha destacat que és una emergència reduir el malbaratament i ha apuntat que si aquest és reduís un 25% s’acabaria amb la fam al món. Ha apel·lat, també, a la consciència del ciutadà: “dels 127 quilos que malbarata cada europeu, el 56% es produeix a la llar”.

Per la seva part, l’alcalde de Girona, Lluc Salellas, ha afirmat que la capital gironina “ha de tenir un paper important i de lideratge en tot el que es pugui fer en clau de país” i que, en aquest sentit, des del govern ja s’impulsa la iniciativa Girona Ciutat Circular, amb polítiques públiques que van en la línia del reaprofitament i la sostenibilitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia