Societat

societat

La cloenda cultural de la Copa Amèrica tallarà el transit des de demà mateix

L’actuació de Josep Carreras i Sara Baras diumenge al Passeig de Gràcia requereix dies per muntar l’escenari

El concert de Josep Carreras i Sara Baras aquest diumenge, concert de cloenda de la Regata Cultural de la Copa Amèrica de Vela, comportarà afectacions a la mobilitat al centre de Barcelona des d’aquest dimarts. Concretament, el 15 a la nit es tallarà el tronc central del passeig de Gràcia, entre els carrers de València i Mallorca, on s’haurà de muntar el gran escenari que acollirà l’actuació. Durant el cap de setmana el tall s’ampliarà a dos trams més del passeig fins a l’alçada de Rosselló. L’espectacle tindrà lloc diumenge a les 20 h en un gran escenari on es preveuen milers d’espectadors, ja que serà gratuït. L’Ajuntament recomana el metro per desplaçar-s’hi entre el dimarts 15 a la nit fins a dimarts 22, quan finalitzi el desmuntatge.

El concert també s’emmarca en el programa d’activitats programades per la Fundació Barcelona Promoció per commemorar el 200è aniversari del passeig de Gràcia, efemèride que ha estat considerada com a Esdeveniment d’Excepcional Interès Públic (EEIP).

Talls en diversos trams

En concret, el tronc central del passeig de Gràcia, entre els carrers de València i de Mallorca on s’ha de muntar el gran escenari, estarà tallat a partir de dimarts a la nit. Sense afectar la circulació de les vies transversals, es restringirà la circulació al centre del passeig des de dimarts 15 d’octubre a les 22 h fins el següent dimarts, dia 22 a les 6 h del matí, quan ja hauran finalitzat els treballs de desmuntatge i estarà restablerta la circulació. En tot cas, la mobilitat a peu i en bicicleta no patirà afectacions a la mobilitat, ja que els laterals del passeig de Gràcia romandran oberts.

El següent tram del passeig, entre Mallorca a Provença, estarà tallat el cap de setmana, en concret des de dissabte a primera hora del mati fins dilluns a les 8 h del matí. El tercer tram del passeig de Gràcia, entre Provença a Rosselló on també es podrà veure l’espectacle amb grans pantalles, només estarà tallat durant el diumenge, dia en què tindrà lloc el concert. Aquests talls han de permetre fer totes les proves tècniques i de so corresponents i el muntatge de la zona on el públic podrà seguir el concert a peu i assegut en cadires.

Així mateix, el dia del concert, el dispositiu de la Guàrdia Urbana preveu tallar la circulació dels carrers transversals, de Mallorca i Provença, entre la Rambla de Catalunya i Pau Claris. Aquest tall a partir de les 14 h ha de permetre garantir l’accés a peu i esglaonat a l’espectacle i la marxa del públic assistent, un cop finalitzi.

Pel que fa l’accés als aparcaments subterranis del passeig de Gràcia, entre els carrers de València i de Rosselló, l’accés estarà garantit excepte el dia del concert entre les 14 h i les 00 h.

Afectacions a línies d’autobús

Aquestes restriccions de trànsit també comportaran afectacions sobre les línies d’autobús que circulen per aquest àmbit, que hauran de variar el seu recorregut. A partir del dimarts 15 a les 22 h hi haurà afectacions al recorregut de línies de bus de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB). Entre dimarts 15 a la nit i el dimarts 22 a primera hora, les línies 7, 22, 24 i V15 es desviaran per itineraris alternatius per Pau Claris i Roger de Llúria, mentre que la línia H10, el dia del concert, es desviarà pel carrer d’Aragó. Les parades de bus situades al passeig de Gràcia al tram afectat quedaran anul·lades i se n’habilitaran d’excepcionals per a les línies afectades.

Per aquest motiu, l’Ajuntament de Barcelona i TMB recomanen especialment l’ús del metro tant per desplaçar-se per aquest àmbit durant els dies d’afectacions, com particularment per assistir al concert.

Pel que fa al Bicing, hi haurà dues estacions afectades per la celebració del concert, el mateix diumenge a la tarda. Es tracta de les estacions 364 i 374, situades al passeig de Gràcia, entre València i Mallorca i entre Provença i Rosselló, respectivament. Les dues parades no estaran operatives la tarda de diumenge 20.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia