Societat

Habiliten un espai de dol perinatal al cementiri municipal

L’Ajuntament de Palamós ha habilitat un espai específic per al dol perinatal, gestacional i neonatal al cementiri municipal. Està ubicat en una zona enjardinada i, segons explica el consistori en una nota de premsa, esdevé “símbol de suport i reconeixement a les famílies que han patit aquesta situació”. L’espai va ser presentat ahir en un acte amb participació de les entitat i famílies vinculades que es va fer amb motiu del Dia Internacional del Dol Perinatal i Gestacional, que es commemora avui.

L’espai té com a objectiu facilitar el dol i l’acompanyament de les famílies que pateixen la pèrdua d’un infant durant l’embaràs o després del part. Les entitats Bressols, Dol Baix Empordà, Umamanita, Hospital de Palamós, Hospital Josep Trueta, així com famílies del municipi afectades per una pèrdua perinatal, han treballat en els darrers mesos amb les regidories de Cementiris i Brigada, col·laborant en l’aportació d’idees per al disseny del nou espai que està ubicat en una zona enjardinada del cementiri. L’espai té forma de circumferència amb una superfície coberta de pedra blanca que envolta un arbre de l’espècie Magnòlia.

Dins la zona empedrada hi ha tres papallones d’alumini, i tota aquesta àrea està presidida per un pedestal metàl·lic amb una placa on s’identifica l’àmbit com espai de dol perinatal, gestacional i neonatal, i que inclou la frase “L’amor comença molt abans de néixer i perdura sempre”. En un lateral d’aquest espai central si han situat cinc bancs de pedra. El projecte ha estat elaborat per la Brigada Municipal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia