Olot crea un “passeig sonor” per diverses zones relacionades amb el cançoner popular de la ciutat
L’Ajuntament d’Olot ha creat un “passeig sonor” per diversos punts de la capital de la Garrotxa i que relacionen amb el cançoner popular de la ciutat, digitalitzat recentment.
Es tracta d’un itinerari de 3,7 quilòmetres que unirà el Parc Nou amb el Parc de les Mores i que passarà, entre d’altres llocs, per espais icònics de la ciutat com l’ermita de la Salut, la font de la Moixina o les Basses d’en Broc. Durant aquesta passejada, sonaran arxius musicals original del cançoner d’Olot i s’explicarà el seu origen.
El consistori preveu fer dos visites guiades, una aquest divendres a les sis de la tarda i l’altra el dissabte a dos quarts de dotze del matí. Cadascun dels recorreguts tindran una durada d’entre una hora i mitja i dues hores.
L’activitat s’ha anomenat ‘Passeig sonor. Allò que no s’escriu. Arxius sonors i creació contemporània’ i durant el recorregut l’usuari anirà trobant punts amb codis QR que permetran escoltar les cançons i el seu origen. Unes cançons que han estat triades específicament per artistes programats a la Fira de la Mediterrània de Manresa, entre els quals hi ha Germà Negre, la Balkan Paradise Orquhestra, Guillem Roma, el Pony Pisador , Brunzit o els germans Penalva.
Per tal de poder fer còmodament la visita, l’Ajuntament recomana portar auriculars i el mòbil a més de calçat adequat. Val a dir que a banda de les dues visites guiades, també es pot fer el recorregut de manera lliure, seguint les indicacions que es van trobant els visitants.
Des de l’Ajuntament assenyalen que aquest passeig sonor vol ser una forma de recuperació de la memòria col·lectiva que “queda oculta entre les melodies i les lletres” del cançoner popular de la ciutat, un document històric que recentment s’ha digitalitzat.