Societat

societat

Gairebé 4.000 persones en llista d’espera per aprendre català

Fa un mes el Sindicat de Manters denunciava a les xarxes socials que era “gairebé impossible” apuntar-se als cursos de català del Consorci per a la Normalització Lingüística. Passat aquest temps, les dificultats es mantenen. Segons que ha avançat Rac1, a hores d’ara, gairebé 4.000 persones continuen sense plaça per començar a aprendre català.

Segons Rac1, un total de 3.867 persones estan en llista d’espera per cursar el nivell bàsic. Es tracta d’un curs que ha multiplicat per quatre la demanda en els darrers sis anys, és a dir, si el 2008 la llista d’espera era d’unes 900 persones, enguany ha passat a ser de quasi 4.000.

En aquest període de temps, l’oferta també ha crescut, augmentant de les 46.000 places del 2008 a les quasi 66.000 d’enguany.

La queixa del Sindicat de Manters sobre els problemes per accedir a les classes de català d’ara fa un mes coincidia amb la reclamació de fa temps d’Òmnium Cultural sobre la “insuficient” oferta actual de places per aprendre català. El president d’Òmnium, Xavier Antich, assegurava aleshores, que segons l’Enquesta d’Usos Lingüístics, hi ha 2,3 milions de persones que “volen aprendre o millorar el català” i no saben com fer-ho perquè “l’actual oferta institucional supera, en molt poc, 100.000 l’any”.

Des de la Generalitat, la consellera i portaveu del govern, Sílvia Paneque, ja va assegurar al setembre que són“conscients” del problema i que la nova conselleria de Política Lingüística ja està treballant per “donar resposta a aquesta situació”.

Des del Consorci de Normalització Lingüística, també van “lamentar profundament” no haver pogut atendre “l’alta demanda” que hi ha hagut en alguns llocs i que ha fet que s’hagin cobert totes les places en alguns cursos. També van garantir que treballen per “continuar ampliant l’oferta de cursos i el foment de l’ús, i esperem superar les 100.000 inscripcions anuals”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia