Societat

Els veïns de Can Gibert i Santa Eugènia es mobilitzen pel parc de Jordi Vilamitjana

Amb l’objectiu de reivindicar la importància del parc de Jordi Vilamitjana de Girona, els veïns han organitzat aquest cap de setmana diverses activitats en aquest espai. Els veïns de Santa Eugènia i Can Gibert del Pla es manifesten així en contra la modificació del Pla General, que preveu convertir l’espai verd en zona residencial amb 347 habitatges nous. La previsió és entregar el terreny als propietaris d’una part del solar, on està projectat el nou campus de Salut i que s’expropiarà. “Tots volem el campus, però no permetrem que es carreguin el parc perquè hi ha alternatives”, han coincidit a dir el president de l’Associació de Veïns de Santa Eugènia, Reinald Roca, i el secretari de l’Associació de Veïns de Can Gibert, Josep M. Dalmau, que critiquen “la falta de diàleg de l’Ajuntament”, segons recull l’Acn.

En el marc del primer festival Puput, les activitats, que es duran a terme entre el 18 i el 20 d’octubre, van començar divendres a les set de la tarda amb una cercavila gegantera des de l’Ateneu Eugenienc. Aquest dissabte ha concentrat el gruix de la programació amb tallers infantils, tornejos esportius, una “jam d’esports extrems” amb la participació de riders internacionals com Barbara Arganaraz i Claudio Sandoval, i actuacions musicals de DJ locals i internacionals com RYNA, Juan Evangelista, Àngel Daban i Carla Zaldivar.

El festival Puput, que s’ha anomenat com un dels ocells que hi ha al parc, s’acabarà diumenge amb un vermut líric, sardanes, rumbes i sevillanes. L’última jornada es farà servir també per celebrar el 50è aniversari de l’Associació de veïns de Can Gibert del Pla. A més, s’hi presentarà la sardana ‘El parc no es toca’, que s’ha compost expressament per a l’ocasió. Totes les activitats són gratuïtes i els beneficis es destinaran a la defensa del parc Jordi Vilamitjana.

El president de l’Associació de Veïns de Santa Eugènia, Reinald Roca, i el secretari de l’Associació de Veïns de Can Gibert, Josep M. Dalmau, critiquen que “el parc sigui la permuta amb què l’Ajuntament vulgui compensar la família Bellsolà”, a qui està previst expropiar uns terrenys per construir el nou Campus de Salut. En aquest sentit, diuen que “el que cal fer, és compensar-los econòmicament i, si no hi ha diners, moure el campus cap a Salt perquè no trepitgi aquests terrenys”.

Les dues associacions de veïns deixen molt clar que “d’entrada tothom vol el nou Campus de Salut”, però insisteixen a dir que no permetran “que es toqui el parc”. En aquest sentit, han explicat a l’Acn, que consideren que “hi ha moltes alternatives, que l’Ajuntament de Girona pot proposar” i lamenten “la falta de diàleg”. “L’Ajuntament no vol negociar, vol que acceptem el que ens proposen sense fer cap canvi”, detalla el president de l’Associació de Veïns de Santa Eugènia, Reinald Roca. En la mateixa línia, el secretari de l’Associació de Veïns de Can Gibert, Josep M. Dalmau, lamenta que “l’Ajuntament no planteja cap alternativa”.

Els veïns també critiquen que es vulgui eliminar el parc actual i “deixar només una zona verda a tocar de la riera Masrocs”. Consideren que “aquesta modificació no substituirà el parc actual” perquè “el terreny que proposen és inundable i no disposarà de l’amplitud i les zones que té l’actual”. A més, lamenten que “els arbres del parc Jordi Vilamitjana ja han crescut” i que fent l’espai edificable, “es perdria tota la inversió que es va fer per construir el parc”.

A més, i segons continua l’Acn, recorden que, “pels hospitals, les zones verdes són necessàries per a la salut”. “En comptes de destruir parcs públics, caldria fer-ne de nous i mantenir els que ja tenim”, defensen els veïns, que fan una crida a la resta de gironins perquè els doni suport en aquesta demanda. “El parc Jordi Vilamitjana és un parc de ciutat, com ho és la Devesa”, diu el secretari de l’associació de veïns de Can Gibert, Josep Maria Dalmau, que llança una pregunta: “Què passaria si l’edifici que projecten aquí es volgués construir a la Devesa?”. “Segur que es posaria el crit al cel; per això, demanem el suport de tots els veïns de Girona”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia