Societat

La recaptació de l’Oncobike bat rècords i arriba als 74.500 euros

L’Oncobike, la cursa solidària de BTT organitzada per la Fundació Oncolliga Girona, ha aconseguit recollir 74.500 euros en la seva vuitena edició celebrada avui a la Vall de Llémena. Es tracta d’un nou rècord que supera de 10.000 euros la quantitat recaptada l’any passat malgrat que el nombre d’equips participants ha estat el mateix, segons informa l’organització en un comunicat. Els diners es destinaran a finançar els serveis que l’Oncolliga ofereix a les persones afectades de càncer i els seus familiars amb l’objectiu de millorar el seu benestar i la seva qualitat de vida durant el procés oncològic.

Dels 105 equips inscrits, 49 han participat fent el recorregut curt, de 120 km, i 56 han fet el recorregut llarg, de 200 km. La sortida ha tingut lloc a les 8 del matí des de l’Espai la Pineda de Sant Gregori i ha anat precedida d’un emotiu minut de silenci en record d’Eloi Puig, veí d’aquest municipi, que va morir ahir als 14 anys després d’una llarga lluita contra el càncer.

De la cursa curta, els primers a travessar la línea de meta de Sant Gregori han estat els membres de Cell Lloret de Mar Girbau 2 amb un temps de 6 h 06 min, seguits dels Ratpenats Sant Hilari (6 h. 31 min) i TRI3KE (7 h 18 min). Per la seva part, l’equip On Fire Llagostera ha liderat la classificació de la cursa de 200 km amb un temps de 8 h 50 min, mentre que Radikal Bikes Girona & Horse Categorie & Racing Parts Team han quedat segons (8h 52min) i CC Campllong EBike tercers (8 h 53 min). Els equips aniran arribant al llarg d’aquest vespre i nit. L’evolució dels equips s’ha pogut seguir minut a minut gràcies al sistema de tracking amb GPS que duien els participants.

L’Oncobike va néixer l’any 2016 amb l’objectiu d’oferir als amants de la BTT un repte esportiu i solidari de l’estil de l’Oncotrail.

L’Oncobike ha permès recaptar fins al moment més de 400.000 euros. En les dues primeres edicions, els fons recollits es van destinar a reformar i millorar el confort dels pisos que Oncolliga Girona ofereix com a llar-residència als malalts oncològics i els seus familiars, situats a tocar de l’Hospital Dr. Josep Trueta. Des del 2018, la finalitat dels donatius és finançar la resta de serveis que Oncolliga ofereix directament a les persones afectades per la malaltia i els seus familiars.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia