Societat

Tancant temporada

Durant el cap de setmana es van veure bàsics de nou, però també tot un reguitzell de castells de set i de vuit de moltes colles, que pràcticament ja acaben l’any casteller

Quan falta un mes per donar la temporada per acabada, un dels punts interessants del cap de setmana era Sabadell, on es va demostrar com és de difícil el dos de vuit amb folre.

Els Castellers de Sabadell, després de dues clàssiques de vuit, arribaven amb moltes ganes de signar la seva millor actuació de l’any. I així va ser!

En primera ronda, van descarregar el tres de vuit, el primer que feien a casa des del 2019. Després van desmuntar el set de vuit, el seu màxim objectiu, però en tercera ronda el van completar també per primer cop des del 2019, celebrat amb eufòria! En ronda de repetició van descarregar un quatre de vuit impecable i van firmar així la seva millor actuació de l’any. I a casa! Tot rodó!

També a Sabadell, els Castellers de la Vila de Gràcia es van refer de la diada del Concurs descarregant el tres de vuit –que va arribar després d’un intent desmuntat– i també van fer un intent desmuntat de dos de vuit amb folre i un treballat quatre de vuit. Van tancar amb el dos de set la clàssica de vuit.

Els Castellers de Sant Cugat, que també volien fer un millor paper que en el Concurs, van començar la diada descarregant el quatre de vuit, van desmuntar el dos de vuit en segona ronda, i van completar el set de set en tercera ronda, així com un sòlid quatre de set amb agulla com a tercer castell. I hi van posar la cirera descarregant el pilar de sis després de set anys!

Castells de nou a Sants

També diumenge, a Barcelona, en la diada dels Castellers de Sants, la colla amfitriona tenia clar que volia portar el castell de nou a casa després de completar-lo en dues ocasions anteriors a fora. I ho va aconseguir! En primera ronda, va completar el dos de vuit amb folre, i en segona ronda arribava el seu repte, que va aconseguir descarregar amb gran il·lusió! Amb el quatre de nou amb folre a la butxaca, en tercera ronda, set de set.

També a Sants, els Minyons s’anaven preparant per a la seva gran diada, que és d’aquí a unes setmanes. Van completar el tres i quatre de nou amb folre i van tancar amb el cinc de vuit. Els Capgrossos de Mataró van aparcar el castell de nou i van completar el tres i quatre de vuit, la torre de vuit i el pilar de sis.

La Jove, a Brussel·les

Finalment, cal comentar que la Grand-Place de Brussel·les va ser l’escenari dissabte de l’estrena de l’actuació dels Mannekes, de la ciutat belga, que s’anotaven la seva primera actuació de sis pisos descarregant el tres i quatre de sis i el tres de cinc amb agulla. Estaven acompanyats de la Jove de Tarragona, que hi va completar el cinc de set, el dos de set, el quatre de set amb agulla i el primer pilar de sis que veia Brussel·les.

Altres actuacions

Dissabte

Sitges

Castellers de Vilafranca: 3de9f, 4de8a, 5de8, pde7f Jove de Sitges:

5de7, 7de7, 2id tde7, 4de7a

Pla de Santa Maria

Colla Vella:

2de7, 4de8, 3de8, 4de7p

Tarragona

Castellers d’Altafulla:

5de6, 3de7, 4de6a

Xiquets del Serrallo:

5de7, 4de7a, 5de7a

Xiquets de Vila-seca:

3de6, 4de6, 3de6a

Diumenge

Alcover

Xiquets de Reus:

5/7, 4/8, 3/7

Xiquets de Tarragona:

4/7a, 5/7, 7/7



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia