Societat

La pluja aigualeix l’arrencada de les Fires de Sant Narcís 2024

La pluja ha marcat l’arrencada de les Fires de Sant Narcís a Girona, aigualint l’afluència de visitants amb els carrers més buits del que és habitual el primer cap de setmana de la festa major de la ciutat, segons recull l’Acn. La majoria dels firaires no s’han deixat acovardir per la mullena i han obert les atraccions tal com estava previst. Pel que fa als actes i activitats programats, hi ha hagut alguns canvis com la Tronada de Festa Major, que s’ha traslladat a dos quarts de sis de la tarda, i també cancel·lacions, com l’audició i ballada de sardanes a càrrec de l’Orquestra Selvatana, que s’havia de fer al parc del Migdia o el Vermut Rock, programat a La Copa. En canvi, s’ha mantingut les Matinades o la Passejada Literària.

Després que divendres a la nit els cantautors Àngel Daban i Jordi Tonietti donessin el tret de sortida a les Fires de Sant Narcís, amb un pregó on reivindicaven la música infantil en català, Girona s’ha despertat aquest dissabte de plena festa major immersa en un escenari plujós. Des de primera hora del matí, la ciutat ha arrencat motors amb les Matinades, que han recorregut els carrers de Girona a cop de tambor per despertar a tothom.

El que no s’ha pogut fer és culminar-les amb la Tronada, la gran traca que s’havia d’encendre al migdia a la plaça de Catalunya, i que s’ha traslladat a dos quarts de sis de la tarda, a l’espera que amaini el clima. Altres actes posposats són la ballada de sardanes amb la Cobla Ciutat de Girona i la inauguració de l’escultura en homenatge a Francina Boris, que s’havien de fer aquest dissabte a la tarda i s’han reprogramat pel diumenge 3 de novembre a les onze del matí.

Suspensions

La pluja també ha obligat a anunciar algunes cancel·lacions. De moment, s’han suspès l’audició i ballada de sardanes a càrrec de l’Orquestra Selvatana, que s’havia de fer al parc del Migdia a les dotze i el Vermut Rock amb el grup Nyiskels, programat a La Copa a la una.

La programació alternativa coneguda com les Fires Populars ja ha anunciat també que suspèn els quatre concerts que havia programat per aquest vespre. Es tracta de Nöia, Rise Up, Againsters i Deskarats, que tocaven a la plaça de l’U d’Octubre, per commemorar el 25è aniversari de la proposta. Ara, caldrà estar alerta per saber què passa amb els concerts del programa oficial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia