Societat

SUCCESSOS

Rescatat un pagès atrapat amb el tractor per la crescuda del Segre

Les pluges deixen registres de fins a cent litres

El risc de pluges fortes es manté i s’activa l’Innuncat

Un pagès de Prats i Sansor, a la comarca de la Cerdanya, va se rescatat ahir in extremis pels Bombers que el van treure del mig del corrent del riu Segre on havia quedat atrapat. Aquest és l’episodi de més risc personal que s’ha viscut aquest cap de setmana a Catalunya, juntament amb els dos ferits per la crema de casa seva a Vallvidrera, per culpa del front de pluges que ha deixat fins registres de fins a 100 litres al Garraf, el Penedès i en punts del Prepirineu

L’ensurt a Prats i Sansor va passar ahir a quarts de sis quan els Bombers van rebre l’avís que hi havia un tractorista subjectat a la roda del seu vehicle que havia quedat atrapat pel fort corrent del riu Segre. Els equips d’emergència van poder rescatar el pagès amb l’ajuda d’una grua i un cop fora de l’aigua l’home va rebre assistència mèdica, informa l’agència ACN.

Des de divendres al vespre, Bombers ha hagut de fer front a 250 avisos d’emergència. En la majoria dels casos s’ha tractat d’afectacions als habitatges, per acumulació d’aigua a baixos i aparcaments, i també caiguda d’arbres i despreniments de terra que han tallat vies de comunicació

Entre els registres d’aigua destaquen els 98,1 litres de Sant Sadurní d’Anoia, els 95,4 litres de Guardiola de Berguedà, els 94,7 litres del parc nacional del Garraf, els 93,9 litres del Montmell o els 92,6 litres de la Bisbal del Penedès. On la pluja ha estat insignificant ha estat al al sud del Segrià, l’interior de les Terres de l’Ebre i bona part de l’Empordà.

El risc de pluges intenses encara no ha passat i és per aquest motiu que Protecció Civil ha activat en alerta el pla especial d’emergències per disc d’inundacions a Catalunya (Inuncat). La pevisió feta pel Servei Meteorològic de Catalunya és que des d’avui i fins dimarts hi hagi el pas d’un nou front que pot deixar pluges de 20 litres per metre quadrat en 30 minuts al litoral i prelitoral, així com al litoral sud. Les Terres de l’Ebre pot ser la zona més afectada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia