Societat
Promouen el consum de carn de caça a Catalunya per reduir danys a conreus i accidents de trànsit
Agricultura presenta un pla per impulsar-lo i contribuir al control de les poblacions de cabirols i senglars
Durant la temporada 2022-2023, a Catalunya es van capturar gairebé 75.000 peces de caça major, de les quals 34.000 van arribar al mercat. D’aquestes, però, el 90% es van vendre fora de Catalunya. Davant d’aquestes xifres, el departament d’Agricultura ha presentat aquest dijous a l’Escola d’Hostaleria de Tona el pla de valorització de la carn de caça. Segons ha explicat la directora de Boscos i Gestió del Medi, Sandra Torras, l’objectiu de la proposta és promoure el consum d’aquesta carn, que es valori, i contribuir al control de les poblacions de cabirols i senglars implicades en danys a conreus i accidents.
Els col·lectius Osona Cuina i la Cuina de l’Empordanet elaboraran plats amb senglar, llebre o cabirol per promoure’n l’ús entre el 15 al 30 de novembre.