Societat

gastronomia

El Petit Comitè, premi al millor restaurant de Barcelona

El xef Carles Gaig posa a la barra que hi ha davant de la cuina del seu restaurant Petit Comitè, on hi ha col·locada una gran G, l’inici del seu cognom, i la reproducció d’un ocell que es diu gaig. “Hi ha molts gaigs a Catalunya però poca gent que dugui aquest cognom”, explica el xef, que el 1993 va tenir una estrella Michelin.

Carles Gaig ve d’una família de cuiners que des fa 150 anys, quan Antonia Borràs i Andreu Gaig van obrir la Taberna d’en Gaig o Can Gaig, al barri d’Horta, han alimentat diverses generacions de barcelonins i han promocionat la cuina catalana. Aquesta setmana l’Ajuntament de Barcelona ha distingit el seu restaurant Petit Comitè, que és al passatge de la Concepció, el petit carreró que uneix el Passeig de Gràcia amb la Rambla de Catalunya, amb el premi Qualitat Gastronòmica dels V Premis Barcelona Restauració. Entre els plats més famosos d’aquest restaurant hi ha el fricandó de vedella, la sopa de ceba i el lluç al pil-pil. Gaig és un dels principals ambaixadors de la cuina de casa nostra i un xef reconegut a tot el món.

Bodegueta i Rasoterra

Els premis Barcelona Restauració també ha distingit la Bodegueta de Sant Andreu en la categoria d’integració en el barri, un establiment on “la cuina casolana es converteix en memòria i identitat, consolidant-se com a punt de trobada i celebració del sabor autèntic”. Un altre dels locals distingit ha estat el Rasoterra, de Ciutat Vella, en la categoria de sostenibilitat, per la seva “declaració d’amor a la terra, la biodiversitat i el compromís amb el planeta”, amb una proposta culinària que inspira a cuidar l’entorn. Aquest premi reconeix aquells establiments que integren pràctiques responsables en el producte, els processos i en la relació amb les persones, promovent una gastronomia que contribueixi a fer de Barcelona una ciutat més sostenible.

Entre els premiats també hi ha el Passadís del Pep, de Ciutat Vella, en la categoria de servei de sala, en què es va distingir la figura de Modesto Baena, de l’equip de sala d’un establiment que “cuida cada detall amb una dedicació incomparable”, i, finalment,en la categoria de restauració dels mercats de Barcelona, s’ha distingit el restaurant Hermós, bar de peix, del Mercat de la Llibertat, dedicat al peix i marisc fresc i amb una carta inspirada en la cuina marinera. Els nous premiats s’introduiran a la guia de la restauració barcelonina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.