Societat

gastronomia

La Guia Michelin entrega les seves estrelles

La Guia Michelin donarà a conèixer avui des de Múrcia els restaurants que obtenen noves estrelles Michelin, que distingeixen la màxima qualitat, i estrelles verdes, que reconeixen el compromís amb la sostenibilitat. Catalunya, que en aquests moments té 54 restaurants amb alguna estrella Michelin (cinc de tres estrelles, sis de dues estrelles i 43 amb una estrella), està pendent de les qualificacions que es facin aquesta nit. Si algun restaurant català obté alguna nova estrella reforçarà, encara més, el paper del país, que el 2025 serà regió mundial de la gastronomia.

Entre els candidats a obtenir una altra estrella hi ha Albert Adrià, que aquest mes de novembre ha estat escollit el segon millor xef del món per The Best Chef Award en una cerimònia feta a Dubai. El seu sofisticat restaurant, l’Enigma, que ja té una estrella, també està entre els 60 millors del món, segons la llista The Worlds’s 50 Best Restaurants. Cal recordar que The Best Chef Award també ha distingit aquesta tardor amb “tres ganivets” Fina Puigdevall i la seva filla Martina Puigvert, de Les Cols d’Olot, que té dues estrelles Michelin; els germans Javier i Sergio Torres, que tenen tres estrelles per Hermanos Torres; Martín Berasategui pels seus restaurants Martín Berasategui; Oriol Castro, del tres estrelles Disfrutar de Barcelona; Paco Méndez, del Come de Barcelona; Paco Pérez, del Miramar de Llançà, i Paolo Casagrande, del Lasarte de Barcelona (tres estrelles).

Guanyar-ne o perdre’n

Si algun d’aquests restaurants obtindrà alguna distinció més (estrella Michelin o estrella verda) de les que ja tenen, és una incògnita i una de les emocions de la nit. També hi ha la possibilitat que algun restaurant amb estrelles baixi de categoria com li va passar l’any passat a Jordi Cruz amb l’Angle, que va perdre una de les dues estrelles. L’any passat en la gala de la famosa guia, que es va fer a Barcelona, es va donar la tercera estrella al restaurant barceloní Disfrutar, dels xefs Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas, considerat avui el millor restaurant del món. Dos restaurants catalans més, també de Barcelona, el Suto de Yoshikazu Suto i el Quirat de Víctor Torres, van obtenir la seva primera estrella. Van guanyar una estrella verda L’Algadir del Delta, d’Amposta, i Empòrium de Castelló d’Empúries. Es van donar diversos premis especials, entre altres, el premi xef jove Michelin 2024, que va ser per a Martina Puigvert Puigdevall, de Les Cols d’Olot; el premi al servei de sala Michelin 2024, que va ser per a Joan Carles Ibáñez, del Lasarte de Barcelona, i el premi al sommelier Michelin 2024, per a Josep Roca, d’El Celler de Can Roca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia