Cubelles i Sant Sadurní amplien els serveis de mediació amb el suport del Departament de Justícia

Els dos municipis utilitzaran els serveis del Centre de Mediació Familiar català

El conveni entre l'Ajuntament de Cubelles i el Departament de Justícia permetrà crear el servei d'informació de la mediació familiar. Fins ara, el municipi oferia aquest tipus de mediació, però no d'una manera especialitzada; gràcies a l'acord, l'Ajuntament podrà delegar els conflictes familiars als mediadors del Centre de Mediació Familiar de Catalunya. Segons el regidor de Participació Ciutadana de Cubelles, Xavier Grau (PSC), es tracta d' «un pas més cap a la professionalitat» que oferirà «una atenció més especialitzada als ciutadans». Les persones interessades a accedir als serveis de mediació familiar, que poden tractar des de problemes d'herències fins a diferències intergeneracionals o conflictes entre germans, per exemple, han d'adreçar-se a l'OPIC, situat al carrer Joan Roig i Piera número 3-5. L'atenció al públic és de dilluns a divendres de 09.00 h a 14.30 h; els dijous de 17.00 h a 19.30 h durant els mesos d'octubre a maig i, els dissabtes de 10.00 h a 13.00 h.

Cubelles va posar en marxa el servei de mediació social el 2008, a través de l'Oficina de Participació i Informació Ciutadana. L'any passat, van tractar-se 85 casos, i es van atendre fins a 580 persones. El 90% dels conflictes en què ambdues parts han volgut intervenir és del 90%. El municipi té un equip de mediació extern, que ha aconseguit que només en un 9% dels casos alguna de les parts implicades en el conflicte no accepti el servei. De caire totalment gratuït, el servei rep una valoració molt positiva per part del govern municipal. Conflictes entre veïns o dins els centres educatius i les comunitats són algunes de les tipologies de casos que pot ajudar a solucionar la mediació social.

Suport mediador a Sant Sadurní

Sant Sadurní també podrà estrenar el servei d'informació a la mediació en el marc del servei de Mediació Social de l'Ajuntament, gràcies al conveni signat dimecres amb la consellera de Justícia. Des del Servei d'Informació a la Mediació, s'informarà els ciutadans i ciutadanes de Sant Sadurní d'Anoia dels avantatges de la mediació com a eina de resolució de conflictes, se'ls ajudarà a emplenar els formularis i, si compleixen els requisits, es derivaran els casos al Centre de Mediació Familiar de Catalunya, el qual els designarà el mediador més proper del seu municipi. El municipi va començar a oferir el servei de mediació fa uns sis anys, també amb èxit. El servei, que estarà ubicat al carrer Hospital número 11 de Sant Sadurní d'Anoia, atendrà el públic els dilluns de 14.00 h a 20.00 h, els dimarts de 09.00 h a 13.00 h i de 16.00 h a 20.00 h, i els dimecres, de 09.00 h a 15.00 h.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Societat

Reclamen que s’inclogui la llengua de signes catalana al 112

Barcelona

El servei de transport públic de la Vall arriba als 1.500 usuaris

CAMPRODON

La Diputació de Barcelona dona 47 milions en ajuts a la transició ecològica

Barcelona

Es limita l’ús de petards per garantir una revetlla segura i inclusiva

girona
economia

Els conductors de bus de Moventis s’uneixen per reclamar més personal

lloret de mar
Serveis

Estiu d’obres i amb talls parcials a les línies L5, L2, L4 i L10 nord de metro a Barcelona

Barcelona

Les colònies i casals Pere Tarrés atendran 35.000 infants i joves, 6.500 d’ells becats

Barcelona
GIRONA

Projecten un camp solar al recinte de la depuradora de Campdorà

GIRONA

Denuncien pressions de l’Ajuntament per fer un desnonament

SALT