Societat

El govern de l'Ametlla de Mar expedienta de nou el policia local que ha denunciat irregularitats

L'Ajuntament de l'Ametlla de Mar ha anunciat l'obertura d'un nou expedient disciplinari a l'agent de la Policia Local Ramon Cid, suspenent-lo de feina i sou durant un mes, per les seves denúncies públiques sobre les suposades irregularitats internes en el funcionament del cos. Al mateix temps que es produeix aquesta sanció, que s'afegeix a l'ordenada fa una setmana per un expedient anterior, el govern municipal de CiU ha fet públic també l'anunci de l'encàrrec d'un estudi sobre ''el nomenament i la situació de la totalitat dels funcionaris'' de la Policia Local per ''posar punt i final a les suposicions i regularitzar qualsevol situació que es pugui detectar''.

Cid ja va ser obligat a entregar l'arma i la credencial, a més de ser apartat del servei policial, en virtut d'un decret d'alcaldia emès el passat dia 18 d'agost, amb el qual desembocava un expedient reservat. L'obertura d'aquest procediment, precisament, va arrencar el passat mes d'octubre quan, el mateix Cid, va qüestionar i informar per escrit als seus superiors sobre presumptes irregularitats en el procediment de nomenament i ocupació de places d'alguns funcionaris del cos policial.

El mateix agent també va denunciar davant la Guàrdia Civil que una companya seva del cos conduïa vehicles policials sense el permís corresponent.

L'Ajuntament ha decidit ara, mitjançant un nou decret d'alcaldia, incoar un nou expedient disciplinari a Cid, que el suspèn de feina i sou provisionalment durant un mes ''per tal de dilucidar les possibles responsabilitats que es puguin derivar de les de les seves declaracions als mitjans de comunicació i el grau de culpabilitat en relació als mateixos''.

El decret li atribueix la possible comissió de faltes disciplinàries ''greus o molt greus'' per les seves manifestacions, ''que produeixen un dany en la imatge i consideració de la corporació municipal i als comandaments anteriors i actuals del propi cos de policia''. També l'acusa d'extralimitar-se en l'ús d'informació que hauria obtingut mitjançant la consulta informàtica del sistema d'informació policial.

Estudi per detectar 'irregularitats'
Malgrat les mesures disciplinàries anunciades contra Cid per les seves denúncies, l'equip de govern de l'Ametlla de Mar aprofita la mateixa nota oficial per anunciar que ha ordenat l'elaboració d'un estudi que analitzi, ''des del punt de vista jurídic, el nomenament i la situació de la totalitat dels funcionaris'' del cos de la Policia Local.

Un estudi que s'ha encarregat al tècnic d'administració general, Daniel Llevat, i que vol contrarestar, explícitament, les declaracions de l'agent posant en dubte la legalitat de determinats nomenaments de funcionaris del cos, que ''malmet greument la imatge de la Policia Local i del propi Ajuntament''. ''És per aquest motiu, que l'Ajuntament vol posar punt i final a les suposicions i regularitzar qualsevol situació irregular que es pugui detectar fruit de l'esmentat estudi'', diu el comunicat, reconeixent, així, la possible existència d'irregularitats en la línia de les denúncies de l'agent expedientat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona