Societat

Geli alerta que el nombre de morts pot augmentar en les pròximes hores

Explosió Gavà

La situació dels ferits per l'explosió de Gavà és molt greu. Aquest matí ha mort una dona de 60 anys que tenia cremades en el 85% del cos, i la consellera de Salut, Marina Geli, ja ha advertit que és possible que en les pròximes hores pugui augmentar el nombre de morts. Segons ha dit, tot i que voldrien "que no n'hi hagués cap més, de mort", les dades de la conselleria indiquen que les "possibilitats de supervivència" dels ferits molt greus són del 50%.

Dit això, Geli també ha volgut destacar que els equips sanitaris estan fent un esforç "extraordinari" per intentar salvar la vida als ferits per l'explosió, quinze dels quals estan molt greus, alguns amb cremades en més del 90% del cos.

La consellera ha remarcat que els ferits molt greus els estan tractant a la unitat de grans cremats de l'hospital de l'Hospital de la Vall d'Hebron, un equipament de referència i de primer nivell en aquest tipus d'afectacions.

Així mateix, ha expressat el seu condol per la mort d'A.F.F., de 60 anys, que ha mort aquest matí en no poder superar una fallada multiorgànica després d'ingressar en estat molt crític.

Després de la mort d'aquesta dona, 22 persones més, entre les quals set menors, segueixen ingressades en hospitals catalans per les ferides sofertes. 15 d'aquestes persones, entre les quals cinc menors, estan molt greus.

En concret, a l'Hospital de la Vall d'Hebron hi ha ingressats 16 pacients, set dels quals menors (5 amb pronòstic molt greu i 2 greus), i nou adults (8 molt greus i un de greu).

Sis a Bellvitge
Els altres sis pacients, tots adults, són a l'Hospital de Bellvitge, on tres segueixen a l'UCI (en estat greu) i tres ja han passat a planta.

Segons ha informat l'Hospital de Bellvitge, els tres ferits ingressats a l'UCI pateixen cremades greus, d'entre el 25% i el 50% de la superfície corporal, que els afecta parts vitals com la cara o les vies respiratòries.

Dels altres tres, tots en estat greu, un presenta cremades i es troba a la unitat de cirurgia plàstica, un altre presenta traumatisme cranioencefàlic amb contusió toràcica i fractura vertebral i és al servei de cirurgia toràcica, i un altre continua al servei de traumatologia després de ser intervingut d'una ferida incisa profunda en un múscul.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Girona torna a recordar la revolta d’Stonewall amb una nova placa

girona
Societat

Inauguren un faristol a la Rambla en record de la primera manifestació LGTBI de l’Estat

Barcelona
Societat

Homenatge a una persona sense llar morta fa poc a Badalona

Badalona
administracions

SOM Roses reclama recuperar els plans de millora de la circulació

roses

Nou projecte per posar un vitrall dissenyat per Rafael Masó a l’església

verges
Infraestructures

Demores a l’aeroport del Prat per una línia de tempestes

Barcelona

Celrà recorda l’antifeixista Guillem Agulló amb un parc i una escultura

celrà
Urbanisme

Barcelona aprova un pla urbanístic que situa els nous tanatoris prop dels cementiris

Barcelona
Urbanisme

Barcelona remodelarà els jardins del Doctor Fleming

Barcelona