Instal·laran nous elements de mobiliari urbà i senyalística en 13 punts de La Vora
L’Ajuntament de Girona, a través de l’Oficina Tècnica de la Vora, instal·larà nous elements de mobiliari urbà i de senyalística en un total de tretze punts del projecte La Vora amb l’objectiu de fomentar l’ús d’aquests espais periurbans de la ciutat entre la ciutadania. L’inici de l’expedient de contractació per tirar endavant la proposta es va aprovar per Junta de Govern Local la setmana passada, i està previst que les millores s’apliquin en un termini de dotze mesos des que comenci el contracte.
“A Girona gaudim d’un entorn natural privilegiat que cal cuidar i difondre. Amb aquestes noves actuacions de La Vora ampliem l’abast del projecte posant en valor els boscos i rius de la nostra ciutat i facilitant que la ciutadania en gaudeixi”, ha destacat el regidor d’Acció Climàtica de l’Ajuntament de Girona, Sergi Cot.
D’una banda, en el marc del contracte es reforçarà el material informatiu que es va instal·lar l’any 2023 al costat de les restes històriques patrimonials del Fort del Calvari, de la Cisterna dels Caputxins i del Pirulí, de la Torre de la Ciutat i del Fort dels Caputxins, quatre dels punts inclosos dins del bucle de la Muntanya de les Pedreres de La Vora. En concret, s’hi col·locaran diverses pilones de direcció i tres tòtems, on es descriurà breument l’espai i s’hi indicaran les pautes de comportament que cal seguir.
En aquesta mateixa zona també s’hi instal·laran pilones de direcció, un tòtem i un faristol informatiu amb dades històriques i de l’espai patrimonial entorn dels jardins de la Jueva i de la mina d’aigua de la muntanya de la O.
D’altra banda, es muntaran materials de senyalística i mobiliari urbà de fusta en diversos punts de La Vora on encara no s’havia actuat. Les millores es podran veure especialment a la Torre de Taialà i a les ribes de l’Onyar, on hi haurà elements dissenyats per al gaudi de l’entorn. A l’espai verd dels boscos de Taialà, s’hi instal·laran dues pilones de direcció, un tatami per al descans i l’esbarjo i una taula de pícnic, mentre que al llarg de l’Onyar a l’altura de la Creueta hi haurà dos tòtems, un faristol informatiu, onze pilones de direcció, quatre cadires, dos divans reclinats, dos tatamis i dues taules de pícnic.
Finalment, s’instal·laran també pilones de direcció, cadires, divans, tatamis, tòtems i faristols informatius al voltant del Castell de Montjuïc i de la Torre Suchet, al barri de Montjuïc; a l’entorn verd que hi ha al costat de l’avinguda de Josep Tarradellas i Joan, als boscos de Taialà; als boscos de Palau-Mas Abella; a les ribes del Ter, tocant a Fontajau i a Sant Ponç, i a la riera de Masrocs, gairebé al límit amb Salt.
La Vora és una iniciativa de ciutat que vol posar en xarxa tots els paisatges i espais naturals a tocar de Girona, sovint fraccionats i desconnectats, i crear una gran infraestructura verda de 600 hectàrees. El projecte planteja fer dels espais naturalitzats de la vora de la ciutat un actiu estratègic accessible per a tothom, incorporant a la gestió de la ciutat espais que ja s’utilitzen, però dels quals es pot treure un major rendiment, oferint a la ciutadania espais verds per al benestar, la salut, l’esport i el gaudi del paisatge.